Srbija u napadu na LŠ: Zvezda i Partizan otvaraju vrata raja - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Srbija u napadu na LŠ: Zvezda i Partizan otvaraju vrata raja

Ove nedelje nastavljaju se velike borbe u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija.

Pratićemo naše najveće klubove, Crvenu zvezdu i Partizan koji će igrati protiv Ludogoreca u Beogradu, odnosno Flore u Talinu.

Čini se da bi ova runda mogla da bude berićetna za srpski fudbal u borbi za 11. mesto, koje drži Ukrajina za direktno mesto u Ligi šampiona od 2023. godine, pošto “večiti” imaju priliku da izvrše dodatni pritisak.

Sa dve pobede bi Srbija zaradila 1,000 bodova, na trenutnih 29,375, odnosno samo 2,025 manje od Ukrajine prema sadašnjem saldu.

Međutim, Ukrajinci imaju preteške utakmice – kijevski Dinamo igra sa Bajernom, Šahtjor gostuje Interu kome “gori” za prolaz, dok i Zorija ide na noge Romi u glavnom gradu Italije.

Priznaćemo, pretežak raspored i lepa prilika da se Zvezda i Partizan dobrim rezultatima učvrste u tom društu, ali i približe Ukrajini za veliki san.

Prvi cilj je bio da Srbija nađe mesto među 15 najboljih, ali kako je sada u dobroj poziciji zbog “večitih”, koji će i na proleće voditi bitke u Evropi, ambicije su znatno više.

Međutim, i dalje nismo sigurni iznad famozne crte, bez obzira na to što imamo više od četiri boda od Čeha, Kiprana i Turaka, koji su van tog društva, ali Česi Turci imaju po tri, a Kiprani dva predstavnika.

Razloga za optimizam sigurno ima, na oba zadatka, ali čini se da je upravo ovaj četvrtak verovatno ključan.

Za novi uspon srpskog fudbala nakon Lisabona.

B92.

Danas objavljeno

Partizan apelovao na sportsko navijanje protiv Crvene zvezde

Vanja A

Australija već počela sa “dočekom” za Noleta, a ovo je najveći argument

Vanja A

Lesor: Zvezda je sljedeća na meti

Vanja A

Ostavite komentar