5. Septembra 2022.

Srbija u najjačem sastavu: Milutinov stigao u Prag

Big Portal

Petog dana turnira, jutro uoči trećeg meča “Orlova” u Prag je stigao centar Nikola Milutinov, javlja reporter B92.net Petar Tadić.

On je zbog virusa ostao u Beogradu nakon što je ostatak tima otputovao na Evrobasket, a onda se pojavio problem sa prevozom u Češku.

Posle nekoliko dana odlaganja konačno je ovog ponedeljka stigao i pojačao tim pred najveći izazov na turniru.

“Pun sam energije, jedva čekam da igram. Bilo mi je teško i krivo, imao sam veliku želju da igram od prvog dana, ali šta je tu je. Došao sam, idemo dalje. Gledao sam prve mečeve, izgledamo sjajno, samo tako treba da nastavimo”
, rekao je Milutinov po dolasku u Prag.

Srbija u ponedeljak od 21 čas igra protiv selekcije Finske, koju predvodi NBA zvezda Lauri Markanen, jedan od najkorisnijih igrača EP sa prosekom od 25 poena i 8,5 skokova po meču.

Milutinov će kao jedan od najboljih centara Evrope dodatno pojačati Srbiju u reketu i značajno rasteretiti našeg najboljeg igrača Nikolu Jokića.

https://www.instagram.com/p/CiHsHoRsp28/

“Vama je poznato da je poslednjih godina postala ozbiljna selekcija, oni su njihovi nacionalni junaci, prati ih publika, ne kažem da nas ne prate, nego da Finsku prate gde god se igra. Oni doživljavaju EP kao poseban izazov i to mi svi znamo. Finska je ekipa sa pravim karakterom, ne samo fizičkim i kada je u pitanju borbenost, naravno da je to baza, ali su napredovali i tehnički i moralno veruju u trenera, u to što rade. Nije ni čudo što su prezentovali modernu košarku posle teškog poraza od Izraela. To je za njih bila jedna od najvažnijih utakmica u grupi, ali videli ste kako su se vratili sjajnom kolektivnom igrom. Odigrali su jednu od najboljih utakmica od svih reprezentacija koje su na prvenstvu, tu računam i ostale grupe. Očekuje nas tim bez velikih zvezda, izuzev Markanena i Salina. Salina moram da istaknem, ključ je njihove igre, veoma je iskusan, dugo godina je noseći igrač u španskoj ligi. Agresivni su u odbrani i kontranapadu, imaju samopouzdanje, ruka im je stalno u pravcu šuta. Samo jedan igrač nije šutirao u ove dve utakmice za tri poena, teško ih je braniti, jer imaju petice i četvorke koje rolaju ispod koša, izlaze na šut, tako da to je karakteristika Finske i videli smo koliko je bilo Poljacima teško da odbrane”, rekao je selektor Pešić pred Finsku.

Da li je Finska najteži protivnik u grupi?

“Ne bih govorio ko je najteži, Poljaci su pali, oni su igrali dosta dobrih utakmica u pripremnom periodu, sa Grčkom i Turskom. Imaju kompletan tim, visoke, niske košarkaše, šutere, ali neobična su ekipe. Izrael i Finska su ekipe koje su za svakog protivnika neugodne, jer nemaju tačno određene pozicije – on je na poziciji centra, ovaj na poziciji četvorke, trojke… Ovde je sve razbacano da nekada ne znaš ko igra koju poziciju. To je problem u organizaciji odbrane i to isto važi za Izrael. Nekako mi je utisak da nam je uvek lakše protiv ekipa gde možemo lakše rešiti taj meč-ap, ovaj drži ovaj ovoga, to je ta pozicija. Moramo da odigramo dobru utakmicu da nam ne bi pobegli iz ruke”, 
objasnio je Pešić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare