Srbija u Kataru "dobila" još jednog golmana: "Odbranio sam više penala od Rajka i Marka" - BIGportal.ba
Sport WWin Qatar 2022

Srbija u Kataru “dobila” još jednog golmana: “Odbranio sam više penala od Rajka i Marka”

Marko Dmitrović, Srđan Babić, Strahinja Eraković, Nemanja Maksimović i Uroš Račić su prvi reprezentativci koji su imali konkretnu aktivnost po dolasku u Dohu.

U nedelju pre podne, na dan svečanog otvaranja Svetskog prvenstva, pojavili su se u trening-kampu našeg našeg nacionalnog tima i u društvu velikog broja volontera učestvovali u društveno-odgovornoj aktivnosti koju je organizovala FIFA.

Pored žongliranja, ševe i igre na goliće, učesnicima ovog događaja najviše se dopalo izvođenje penala, što je bila idealna prilika da naši momci zamene uloge koje su im namenjene tokom regularnih obaveza u reprezentaciji i njihovim klubovima.

“Odbranio sam više penala nego Marko i Rajko zajedno tokom cele karijere“, našalio se Maksimović sa svojim drugovima nakon što je sa par uspešnih intervencija pokazao da se sasvim solidno snalazi sa golmanskim rukavicama.

Momak koji je izveo odlučujući penal protiv Sjedinjenih Američkih Država na Novom Zelandu, govorio je u knjizi ‘Svetski i evropski šampion’ o tom najvažnijem trenutku četvrtfinalne utakmice Svetskog prvenstva za omladince 2015. godine.

Svima je ostalo u sećanju da je Maksimović neposredno pre postavljanja lopte na belu tačku, razmenio nekoliko rečenica sa golmanom američkog tima:

“Nisam pričao sa golmanom, nego sa sudijom. Zamolio me je da sačekam par sekundi, jer nije bio siguran da li sam već šutirao penal. Razumem ga, serija je bila maratonska, ko bi popamtio lica svih izvođača.“

Pored strelca odlučujućeg pogotka, penal-seriju obeležio je i fenomenalni Predrag Rajković, momak koji je posle promašenog penala smogao snage i inata da se vrati u utakmicu i izraste u junaka. Uostalom, najbrže se sazreva u najtežim trenucima karijere.

B92.

Danas objavljeno

Istorijska pobjeda Partizana

Vanja A

Zvezda zvanično dovela napadača

Vanja A

Tragičar Francuske sa SP: Taj promašaj će živeti sa mnom doživotno

Vanja A

Ostavite komentar