4. Novembra 2022.

Srbija u “grupi smrti”: Počinje EP za rukometašice

Big Portal

U Ljubljani, Celju, Skoplju i Podgorici će se ovaj šampionat igrati, a Srbija će upravo u Celju u petak od 20 časova i 30 minuta igrati protiv Švedske.

Ovo je poslednji put da gledamo Evropsko prvenstvo sa 16 ekipa, pošto će već od sledećeg takmičenja na turniru biti 24 reprezentacije.

Rukometašice Srbije vizu za EP obezbedile su preko kvalifikacione grupe, gde su devojke igrale protiv Švedske, Islanda i Turske.

Srbija će igrati u Grupi B u Celju sa selekcijama domaćina Slovenije, Danske i pomenute Švedske sa kojom će izabranice Uroša Bregara i odigrati prvi susret.

Nakon preliminarne faze takmičenja, po tri najbolje plasirane ekipe će formirati dve nove grupe glavne faze takmičenja, koja će se odigrati od 10. do 16. novembra.

Ekipe iz grupa A i B će formirati grupu koja će se igrati u Ljubljani, dok će selekcije iz grupa C i D igrati u novoformiranoj grupi u Skoplju.

Finalni vikend takmičenja na programu je od 18. do 20. novembra u Areni Stožice u Ljubljani.

Srbiju će na predstavljati golmani: Jovana Risović (Krim Merkator, Slovenija), Kristina Graovac (Kišvarda, Mađarska) i Jelena Đurašinović (Jagodina),

Leva krila: Sanja Radosavljević (Krim Merkator, Slovenija), Aleksandra Stamenić (Kišvarda, Mađarska) i Nataša Ćetković (Vojvodina),

Pivoti: Marija Petrović (Glorija Buzau, Rumunija), Edita Nuković (Union Hale, Nemačka) i Katarina Bojičić (Jagodina),

Desna krila: Ana Kojić (Šiofok, Mađarska), Nataša Lovrić (Železničar) i Jovana Bogojević (Kristijanštad, Švedska),

Bekovi: Jovana Stoiljković (Šambrej, Francuska), Jovana Kovačević (Ramnicu Vlčea, Rumunija), Teodora Majkić (Bor Zijin Koper), Kristina Liščević (Dunarea Braila, Rumunija), Jelena Lavko (Dunarea Braila, Rumunija) i Anđela Janjušević (Šiofok, Mađarska).

“Istina je da smo u veoma teškoj grupi. Igramo prvu utakmicu sa Švedskom koja je bila četvrta na prethodnim Olimpijskim igrama, zatim tu je Danska koja je zauzela treće mesto na Svetskom prvenstvu i domaćin Slovenija koje će biti izuzetno motivisana jer igra kod kuće. Čeka nas težak posao, ali mi verujemo u sebe i na nama je da odigramo sve tri utakmice na visokom nivou”, rekao je Bregar, preneo je Rukometni savez.

Švedska je predstavnik skadinavskog rukometa, što znači da igraju jaku odbranu. Oni žive od lakih golova i igraju kroz tranziciju. Mi moramo da zaustavimo njihovu bekovsku liniju, igraju na brzinu jer nemaju nikoga ko šutira iz udaljenosti. Ako zaustavimo njihov protok lopte i igru dva na dva, možemo da se nadamo uspehu“, izjavio je selektor Srbije na konferenciji za medije dan pred utakmicu sa Švedskom.

Desni bek reprezentacije Srbije Anđela Janjušević je naglasila da ih očekuje težak meč sa skandinavskom ekipom.

Imale smo dosta vremena da se pripremimo, sa njima smo igrali dve pripremne utakmice. Bitno je što smo jednom pobedile, jer smo pokazale da možemo da igramo sa njima. Ako budemo dobro igrali u duelima, neće biti problema. Utakmica traje 60 minuta i važno je da budemo skoncentrisane od početka do kraja. Od nas zavisi kako ćemo otvoriti prvenstvo jer znamo koliko je važna ta prva utakmica“, izjavila je Anđela Janjušević.

U Grupi A u Ljubljani igraće Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska, Grupu C u Skoplju čine Francuska, Holandija, Severna Makedonija i Rumunija, a u Grupi D u Podgorici igraće Poljska, Crna Gora, Nemačka i Španija.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare