4. Septembra 2021.

Srbija srušila i Ukrajinu

Big Portal

Reprezentativci Srbije su pobedom nad Belgijom rezultatom 3:1 (25:13, 25:18, 21:25, 25:20) započeli su misiju odbrane titule na Evropskom prvenstvu.

U drugom meču su isto uradili i protiv Ukrajine, sada je bilo 3-0 setovima, a rezultat je glasio 27:25, 26:24, 25:21 i Srbija ima dve pobede u prva dva kola.

Odbojkaši Ukrajine su bili ozbiljan protivnik i u više navrata pretili Srbiji, pa je pogotovo u prvom setu sve moglo da ode na njihovu vodenicu, kada Srbija nije koristila svoje šanse, pa Ukrajina stizala do izjednačenja.

Posle mnogo muke je Srbija uspela makar malo da se odlepi i dođe do 22:19 u prvom setu, ali onda preko Kovalova prave mini seriju 4-1 i dolaze do 23:23, pa je Srbija morala da dobije ovo sa dva poena razlike, Atanasijević i Kovačević su to i učinili i sa 27:25 Srbija osvaja prv set.

Nije mnogo drugačije bilo ni u drugom setu. Težak meč, napet, pun naboja i snažnih smeč poena, probijali su se blokovi i ponovo se igralo na razliku, samo je sada Srbija sa 26:24 uspela da trijumfuje.

Srpski reprezentativci su saterali Ukrajince uza zid, videlo se da su pod pritiskom i odmah na startu imali zaostatak koji su uspeli da nadoknade tek pred kraj kada se Srbija malo i opustila.

Ipak, Kovačević, Atanasijević, Podraščanin i ostali nisu dozvolili i Srbija sa dve uzastopne pobede počinje odbranu evropskog trona.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare