18. Decembra 2022.

Srbija se oprostila od Siniše Mihajlovića

Big Portal

Legendarni fudbaler je premunuo u petak u 54. godini.

Mihajlović je sa velikim uspehom nosio dres Crvene zvezde sa kojom je najveći uspeh ostvario 1991.

Tada je u Bariju u finalu kupa šampiona Crvena zvezda ne penale pobedila Olimpik iz Marseja.

Među njima su i bivši rukometaš Nenad Peruničić, bivši Sinišin saigrač Dragiša Binić, zatim trener zlatne generacije crveno-belih Ljupko Petrović i mnogi drugi.

Tu je i trener Partizana Gordan Petrić, zatim sportski direktor crno-belih Ivica Kralj, generalni direktor Miloš Vazura, kao i legendarni golman Goran Pandurović.

Prvi čovek Crvene zvezde Zvezdan Terzić:

Dragi prijatelji, okupili smo se tužnim povodom. Ovo je jedan od najtužnijih dana. Opraštamo se od našeg druga, prijatelja, brata. Jednog od najvećih u istoriji Crvene zvezde. Dragi Siniša, pamtićemo te kao veselog dečaka, koji je izrastao u dobrog čoveka, najvećeg srca. Otišao si prerano, ali si toliko učinio za svog života da će generacije iza tebe biti pososne. I mi smo ponosni. Ostaje mi samo da se poklonim i kažem hvala na svemu“, rekao je Terzić.

Potom se prisutnima obratio i Svetozar Mijailović, predsednik Crvene zvezde.

On je poseban sportista. Čovek koji je voleo, čovek kojeg su voleli. Došao je u Zvezdu, u ekipu koja se spremala za evropski pohod kao najmlađi. Svojom igrom i golovima ispisao je zlatne stranice kluba. Teško se nalaze reči da bi se oprostili od Siniše. Sve su nedovoljne, blede, da bi iskazale ono što je bio. Brojne izjave, naslovne strane, emisije, ne samo u našoj zemlji i Italiji, već širom Evrope i sveta su posvećene njemu. To zaslužuje samo poseban sportista, poseban čovek. Čovek koji je voleo, čovek koga su voleli. Izgubili smo velikog sportista, velikog čoveka. To je naš Siniša. Sve je postigao radom, divan otac, divan suprug. Prerano te je bolest otrgla od nas” rekao je Mijailović.

I legenda Crvene zvezde Dragan Džajić, pričao je o Mihajloviću, prisetio se nekih detalja iz sjajne karijere levonogog bombardera.

Ponoviću samo nekoliko reči da ne bih ovako emotivno pričao… Igrao je za Vojvodinu, bio je jedan slobodan udarac sa 40 metara. Rekao sa LJupku neće valjda ovaj da šutira na gol, on mi je odgovorio sad ćeš ti da vidiš. Lopta je imala takav efe da je golman jedva odbranio. Uskoro smo poslali našeg čoveka da ga pozove. Sećao sam se kao da je juče bilo, pitao sam ga da li bi igrao za Zvezdu, rekao je kao iz topa DA. Siniša je bio prznica sa velikim srcem. Bio je prznica, koji nije voleo a gubi ni na treningu. Takav je bio i na utakmicama. Ne bih želeo više ništa da govorim. Mnogo mi je žao, ostavio je porodicu, prijatelje, ostaće večno zapamćen, nek mu je večna slava i hvala“, pričao je sa suzama u očima Džajić.

Prisutnima se obratio Ljupko Petrović:

Nadao sam se da će preživeti, ali bolest je bila jača“, poručio je Petrović.

Dragiša Binić, bivši Sinišin saigrač, dodao je da je srpski fudbal izgubio velikog čoveka.

Izgubili smo čoveka koji nije znao za poraz, koji je voleo da pobedi. Zvezda je dobila rođenog pobednika, koji je išao do vrha. Dečak koji dolazi u Vojvodinu iz malog grada, u Vojvodinu, Zvezdu, ali se njegov put tu ne zaustavlja. Uradio je sve što može da se ostvari. Divan otac, sin, poštovao je sve. Držao je do sebe i nije verovao da može da izgubi. I danas sam u neverici da smo izgubili takvog čoveka. Siniša, mislio sam da ćeš pobediti i ovu bolest. Učinio si sve za naš fudbal. Videli ste kako su svi u svetu odreagovali, tek sad smo viddli kakvog smo čoveka imali. Za junakom se ne plače, neka su mu večna slava i hvala“, poručio je Binić.

Posle obraćanja govornika prisutnima je prikazan kraći film o karijeri Siniše Mihajlovića.

Legendarni fudbaler biće sahranjen u ponedeljak 19. decembra u Rimu.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare