Srbija se odrekla kapitena, "država" Kosovo ga čeka "raširenih krila"? - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Srbija se odrekla kapitena, “država” Kosovo ga čeka “raširenih krila”?

Bivši kapiten pionirske i kadetske reprezentacije Srbije Arton Zekaj će zaigrati za fudbalsku selekciju koja predstavlja teritoriju Kosova i Metohije.

Kao je preneo selektor mlade reprezentacije tima samoproglašene države Kosovo Zgijim Sojeva, fudbaler Lila bi mogao da se nađe na njegovom spisku.

“FIFA je zatražila od FSS da dozvoli Zekaju da igra za Kosovo. Ukoliko FSS ne odgovori pozitivno do kraja nedelje, Zekaj automatski stiče pravo da igra za Kosovo“, rekao je Sojeva.

Mozzartsport navodi da ostaje nejasno zbog čega se Priština uopšte obratila FIFA, ako već ima pravo da sačeka da navedeni rok istekne i da dobije igrača.

Na zvaničnom Tviter nalogu Fudbalskog saveza samoproglašene države je navedeno da FSS odbija da pusti Zekaja i da zbog toga postoji pritisak FIFA.

Zekaj je rođen u Beogradu 2000. godine, ponikao je u Partizanu, da bi posle igranja u Sopotu otišao u francuski Lil.

Iako je bio kapiten pionirske i kadetske reprezentacije, nije pozivan u dalje generacije reprezentacije Srbije, a u intervjuu za Kurir krajem 2018. godine je rekao da ima poziv Kosova, ali i da bi hteo da nastavi tamo gde je stao u mlađim reprezentativnim kategorijama Srbije.

“Ako me ne žele, tu ne mogu ništa da učinim“, rekao je tada Zekaj.

Danas objavljeno

Sjajna Belgija “razbila” Rusiju, Lukaku poslao poruku Eriksenu

Zeljka

Fudbal u sjenci strašnog događaja i istorijska pobjeda Finske

Zeljka

Kjer i doktori spasili život Eriksenu

Zeljka

Ostavite komentar