Srbija poslala novu pomoć za Republiku Srpsku - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Srbija poslala novu pomoć za Republiku Srpsku

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske zaprimilo je danas, u popodnevnim časovima, naredni kontigent pomoći Vlade Republike Srbije za Republiku Srpsku, u borbi protiv novog virusa korona, stoji u saopštenju Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Saopšteno je da je Vlada Republike Srbije je na sjednici održanoj 02. aprila donijela zaključak da se u novonastaloj situaciji donira Vladi Republike Srpske 10000 litara rastvora natrijum hipohlorita.

Ovaj zaključak realizovalo je Ministarstvo poljoprovrede Srbije, a donirano sredstva za dezinfekciju proizvod je JKP “Vodovod i kanalizacija” Novi Sad.

“Natrijum hipohlorit je sredstvo koje je preporučeno za dezinfekciju površina, prostora i objekata, ali i za dezinfekciju vode za piće.Tržište Republike Srpske ovim sredstvom se snabdijeva isključivo iz uvoza, ali zbog zabrane njegovog izvoza iz nekih zemalja ili otežanog transporta, otežano je snabdijevanje tržišta”, kaže se u saopštenju.

U Ministarstvu navode da je donacija značajna jer će obezbijediti efikasno sprovođenje protivepidemijskih mjera u zdravstvenim ustanovama, ali i drugim javnim ustanovoma zdravlja u Republici Srpskoj.

“Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske izražava zahvalnost Vladi Republike Srbije na dosadašnjoj nesebičnoj pomoći u medicinskoj opremi i sredstvima, u trenutku kada se i Republika Srbija suočava sa epidemijom”, istakli su saopštenju.

(BN)

Danas objavljeno

Ajhorstova pozvala lidere u BiH da nađu rješenje za krizu

V.R.

Gužve na izlazu iz BiH

V.R.

Mačetom napao policajce, a zatim pucao na njih

M.

Ostavite komentar