29. Augusta 2022.

Srbija ponovo maksimalna, ali postoji razlog za bojazan

Big Portal

Protivnik je ovoga puta bila selekcija Portorika, ali je rezultat bio isti kao protiv Ukrajinaca – maksimalnih 3:0 (26:24, 25:21, 25:16).

Selektor Igor Kolaković je susret sa nešto slabijim protivnikom iskoristio da odmori Uroša Kovačevića, a lagali bismo kada bismo rekli da se njegovo odsustvo nije osetilo.

Srbija jeste pobedila bez svog primača servisa, ali je u pojedinim trenucima pokazala nesigurnost koju im ozbiljniji rival ne bi oprostio. Tokom meča se pojavila i informacija da se naš drugi primač servisa Pavle Perić žalio na povredu, te ni on nije bio na raspolaganju Kolakoviću.

Kada su servis i prijem funkcionisali i igra Srbija je. Portorikanci su bolje ušli u meč i poveli nakon čega je Marko Podraščanin, današnji rođendandžija, došao na servis i prebacio momentum na našu stranu, baš kao i protiv selekcije iz Istočne Evrope u prošlom kolu.

U tom periodu se mnogo grešilo iz servisa na obe strane. Sredinom seta su u šest poena stale četiri servis greške međusobno razmenjene. Potom su “orlovi” krenuli da se “pecaju”, uradili to dva puta u dva poena, zbog čega su Portorikanci stigli do 20:19 nakon čega je Kolaković morao da zatraži tajm-aut kako bi konsolidovao redove.

Imali smo i sreće pri rezultatu 21:20 za nas kada Vidal poentirao za izjednačenje, ali je utvrđeno naknadno da je kačio mrežu. Ta dva poena prednosti su uneli rasterećenost u srpske redove, a ubrzo smo stigli do tri set lopte. Razgoropadio se Pedro Molina, protivnički primač servisa, u tim trenucima i praktično sam neutralisao sve tri. Ipak, nije imao rešenje kada smo stigli do još jedne i osvojili set na razliku.

Srbija je potcenila protivnika i to je bilo jasno već u drugom, a naročito trećem setu.

Drugi je rešen u našu korist rutinski rezultatom 25:21, ali bilo je i u njemu određenih padova koji treba da se regulišu. Pre svega mislimo na trenutak kada je Nieves došao na servis nakon čega su usledila dva loša prijema koja su završila u autu, a potom i izjednačenje.

Ono što je bilo dobro jeste da smo upravo u tom setu dobili prepoznatljivog Aleksandra Atanasijevića koji je opustio ruku u tim trenucima i nastavio u tom ritmu u trećem, odlučujućem.

Taj je ujedno bio i najlakši, a posebnu zahvalnost za to dugujemo “Bati” koji je na startu istog terorizovao protivnika svojim servisima i doveo Srbiju do velike prednosti koja se samo održavala do kraja.

O razlici između dve selekcije u kvalitetu svedoči i podatak da su neki igrači Portorika čekali da se fotografišu sa odbojkašima Srbije. Zato naši odbojkaši moraju biti bolji i ne dozvoljavati padove kakve smo videli na ovom meču.

Najefikasniji je bio Atanasijević sa 12 poena, Ivović je dodao 11, dok su Petrić i Lisinac imali po osam poena. Kod Portorikanaca se istakao korektor Klistan Lorens Vidal koji je bio i najefikasniji akter susreta sa 16 poena.

Srbija se sada očekuje poslednjem meču sa selekcijom Tunisa koji je na programu u sredu od 17 časova i 30 minuta.

A grupa – Katovice (dvorana “Spodek”)

 1. kolo – subota, 27. avgust
  Tunis – Portoriko 3:0 (25:19, 25:17, 25:20)
  Ukrajina – Srbija 0:3 (26:28, 21:25, 20:25)
 2. kolo – ponedeljak, 29. avgust:
  Srbija – Portoriko 3:0 (26:24, 25:21, 25:16)
  20.30 Ukrajina – Tunis
 3. kolo – sreda, 31. avgust:
  17.30 Srbija – Tunis
  20.30 Portoriko – Ukrajina

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare