10. Decembra 2020.

Srbija poklanja vakcine protiv gripa Republici Srpskoj

Big Portal

Nadležne institucije će u narednim danima preduzeti sve neophodne korake kako bi donacija bila što pre realizovana, s obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju u čitavom svetu izazvanu virusom kovid 19.

Vakcinacijom protiv sezonskog gripa postiže se primarni cilj zaštite od tog virusa, ali je u ovim danima dragocena i zbog smanjenja pritiska na zdravstvene sisteme i sprečavanja potencijalnih hospitalizacija osoba inficiranih sezonskim gripom.

Republika Srbija je tokom trajanja pandemije korona virusa kontinuirano pomagala Republici Srpskoj u njenoj borbi protiv pandemije. Krajem marta, Srbija je donirala Republici Srpskoj 5 kliničkih i 5 transportnih respiratora, 30.000 epidemioloških maski, 2.000 zaštitnih odela. 200 naočara i 50.000 rukavica. Nakon toga, Republici Srpskoj upućeno je i 10.000 litara rastvora natrijum hipohlorita, a nedugo zatim i određeni kontigent testova na virus Covid 19. Tokom posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Banjaluci, isporučeno je 15 sanitetskih vozila i ta donacija bila je vredna 750.000 evra.

Paralelno sa svojom borbom protiv koronavirusa, Vlada Srbije nastaviće i u budućnosti da na svaki mogući način pomaže Republici Srpskoj i srpskom narodu u njihovoj borbi protiv epidemije kovida 19.

Izvor: B92
Ilustracija: EPA-EFE/ Owen Humphreys / POOL

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare