Srbija počinje gradnju tunela ispod Fruške gore - BIGportal.ba
Region Vijesti

Srbija počinje gradnju tunela ispod Fruške gore

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra ceremoniji početka radova na izgradnji Fruškogorskog koridora. Početak ceremonije planiran je za subotu, 1. maja u 7 časova.

Fruškogorski koridor, koji će sutra početi da se gradi, pored toga što će skratiti vožnju od Novog Sada do Beograda za čitavih 20 km i omogućiti da se od centra Novog Sada prije stigne do industrijske zone u Rumi nego do centra Futoga, donijeće višestruku korist za sva naseljena mjesta u njegovoj okolini, izjavio je za Tanjug predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Poručio je da je sve spremno za početak realizacije projekta na koji se dugo čekalo. Radovi na izgradnji Fruškogorskog koridora počeće sutra u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Fruškogorski koridor predstavljaće auto-put od 47,7 km, sa četiri trake od po 3,5 metra, ali bez zaustavnih traka i ta saobraćajnica će spajati auto-puteve ka Šidu i Subotici, a imaće i najduži tunel u Srbiji, poručio je Mirović.

Kaže da će kroz Frušku goru biti probijen tunel od 3,5 kilometra, kao i da će biti sagrađen nov most preko Dunava od 1,8 km, koji će spajati Petrovaradin u Sremu i Kovilj u Bačkoj. Fruškogorski koridor skratiće put i od Novog Sada do beogradskog aerodroma.

“Kada sa Limana krenete ka Surčinu, danas se vozite gotovo 100 kilometara, a po izgradnji Fruškogorskog koridora će se od Limana 4, novim mostom, preko trase sa Bulevara Evrope, Paragova i dvaju tunelskih cijevi od tri i po kilometra, dolaziti za nekih dvadesetak minuta do naplatne rampe Ruma na auto-put Beograd-Zagreb i odatle će biti još tridesetak kilometara do beogradskog aerodroma”, naveo je Mirović Tanjugu.

(BN Foto: Kurir/Tamara Trajković)

Danas objavljeno

Lukašenko uzvraća udarac

M.

“Malo smo i mi krivi”

M.

“Teško je očekivati proboj u pregovorima”

M.

Ostavite komentar