Srbija: Počeo najduži policijski čas, trajaće do ponedeljka u pet ujutru - BIGportal.ba
Region Vijesti

Srbija: Počeo najduži policijski čas, trajaće do ponedeljka u pet ujutru

Do sada najduži policijski čas u Srbiji radi sprečavanja širenja koronavirusa počeo je danas u 17 sati i trajaće do ponedeljka u 5 ujutru.

Građani stariji od 65 godina mogli su jutros, od četiri do sedam časova ujutru, da kupe neophodne namirnice u prodavnicama.

S obzirom na to da je zabrana kretanja produžena, građani kućne ljubimce mogu izvesti i u subotu i u nedelju od 8 do 10 sati ujutru, kao i svakog dana između 23 sata i jedan sat posle ponoći.

Šetnja može trajati 20 minuta, do 200 metara od mesta prebivališta.

Bez obzira na zabranu kretanja, ukoliko građani osete bilo kakve tegobe treba da se jave u svoj dom zdravlja u slučaju sumnje na koronavirus i nikako ne treba da odlažu odlazak, a svakako neće biti kažnjeni ukoliko zbog toga napuste svoj dom.

Vlada Srbije juče je saopštila da će nastaviti da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa virusom kovid 19 i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka.

“Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici”, stoji u saopštenju vlade.

B92

Danas objavljeno

Ðukanović: Zatvoriti granice, zdravlje građana u ozbiljnoj opasnosti

M.

U Sloveniji devet preminulih, još 729 zaraženih

M.

Patrijarh Pavle dobija spomenik u Moskvi

M.

Ostavite komentar