Srbija: Ovaj grad je novo žarište, među oboljelima 9 djece - BIGportal.ba
Region Vijesti

Srbija: Ovaj grad je novo žarište, među oboljelima 9 djece

U Srbiji je u posljednjih 24 časa registrovano još 372 osobe pozitivne na korona virus, tako da je ukupan broj oboljelih 5.690. Još sedam osoba je preminulo, pet muškaraca i dvije žene, pa je broj smrtnih slučajeva sada 110.

U posljednja 24 časa testirano je 3.094 osobe, a ukupno 32.566 osoba. Trenutno se u bolnicama nalazi 3.765 oboljelih, a na respiratoru su 122 osobe.

U izolaciji se nalazi 20.156 osoba, a izliječene su 534 osobe. Procenat smrtnosti dostigao 1,93 odsto.

Od 6.567 testiranih zdravstvenih radnika pozitivno na korona virus je i 616 zdravstvenih radnika. Čeka se na rezultat za još 954.

Broj zaraženih virusom opada, a policijski čas će vjerovatno biti još samo sljedećeg vikenda, rekao je danas dr Branimir Nestorović. Prema njegovim riječima, procenat zaraženih jednog trenutka skočio je na 40 odsto testiranih, a sada je u većini mjesta u Srbiji oko 10 odsto.

Na području Timočke krajine, u Zaječarskom i Borskom okrugu potvrđen je 181 slučaj zaraženih korona virusom. Najviše ih je u Boru, gdje su potvrđena 73 slučaja zaraze. Gradonačelnik Aleksandar Milikić kaže da je broj zaraženih naglo skočio jer su čekali rezultati velikog broja testova.

– Čekali smo 198 testova, sada čekamo još 52. Testirana su i 22 djeteta, devetoro djece je pozitivno. Čekamo rezultate za još devetoro djece. Oni su jako dobro i stabilno, poslati su na liječenje na jednu od klinika u Nišu – rekao je Milikić

(RTS)

Danas objavljeno

Napad nožem u Frankfurtu

M.

Tramp otvorio kancelariju za poslove bivšeg predsjednika

M.

AstraZeneca najavila isporuku vakcina za EU u februaru

M.

Ostavite komentar