Srbija: Ograničene cijene osnovnih životnih namirnica - BIGportal.ba
Region Vijesti

Srbija: Ograničene cijene osnovnih životnih namirnica

Vlada Srbije usvojila je danas uredbu o ograničenju visine cijena osnovnih životnih namirnica, koje neće prelaziti nivo od 15. novembra prošle godine, a mjera će biti na snazi 90 dana.

Pres-služba Vlade je saopštila da su uredbom obuhvaćeni brašno tip 400 i 500 u pakovanju do pet kilograma, suncokretovo ulje od jednog litra, svinjski but i mlijeko sa 2,8 procenata mliječne masti u pakovanju od litra.

  • Mjera je usvojena s ciljem dalje zaštite potrošača, odnosno sprečavanja deformacija u formiranju cijena navedenih roba, koje su izuzetno važne za snabdijevanje potrošača, a naročito siromašnijih socijalnih kategorija – piše u obrazloženju uredbe.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Program upravljanja otpadom u Republici Srbiji za period 2022-2031. godine, kojim se utvrđuju strateški ciljevi u ovoj oblasti.

Članovi Vlade usvojili su i uredbu o utvrđivanju Programa finansiranja projekata od javnog interesa, koje realizuju udruženja sa teritorija nedovoljno razvijenih opština u 2022. godini.

Za realizacije tog programa opredijeljeno je je 15.000.000 dinara /oko 125.000 evra/ za projekte iz oblasti zapošljavanja, kulture, bezbednosti, životne sredine, zdravlja, rodne ravnopravnosti i socijalnih pitanja.

Danas objavljeno

Elezu jedinstvena kazna zatvora od dvadeset godina

M.

Republici Srpskoj potrebno da bira stabilnost, sigurnost i izvjesnost

M.

Čović: Katastrofalno nametati bilo kakve odluke u vezi sa budžetom institucija BiH

M.

Ostavite komentar