Srbija: Obezbijeđeno 10.000 vizira za učenike koji ne mogu da nose masku - BIGportal.ba
Region Vijesti

Srbija: Obezbijeđeno 10.000 vizira za učenike koji ne mogu da nose masku

Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja obezbijedilo je 10.000 vizira za učenike koji zbog zdravstvenih problema ne mogu da nose zaštitne maske, saopšteno je iz tog Ministarstva.

  • Viziri će preko školskih uprava biti raspoređeni školama u Srbiji – izjavio je šef kabineta ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Nenad Radić.

Navodi da je Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima lokalnih samouprava i da je dobilo uvjeravanja da su obezbjeđene dovoljne količine zaštitnih maski, kao i dezinfekciona sredstva za sve obrazovne ustanove.

  • Ministarstvo je još prije mjesec dana uputilo dopis lokalnim samoupravama da u okviru svoje nadležnosti obezbijede zaštitna sredstva. Svakodnevno smo bili u kontaktu sa nadležnima u lokalnim samoupravama i preduzeli smo sve mjere da školska godina počne na najbezbjedniji način – kazao je Radić.

Napominje da je ove sedmice Ministarstvo kontaktiralo i one lokalne samouprave gdje je u toku formiranje organa upravljanja.

  • Riječ je o manjem broju lokalnih samouprava od kojih smo dobili uvjeravanja da su obezbjeđena potreba sredstva i da postupaju u skladu sa svojim obavezama – kazao je Radić.

Istakao je da su i učenički i studentski domovi spremni za početak rada i novu školsku godinu i naveo da se radi na obezbjeđivanju zaštitnih sredstava za visokoškolske ustanove.

RTS

Danas objavljeno

Novo ludilo na australijskim aerodromima: “Skandal”, “odvratno”, “zlostavljački”

M.

Crni rekord: U BiH 3.342 slučaja zaraze koronavirusom, preminulo 39 osoba

M.

Čerkez: Situacija sve teža, uskoro nova pravila

M.

Ostavite komentar