26. Septembra 2021.

Srbija nije ugrozila mir, stranci “gromoglasno ćute“

Big Portal

Vučić je u telefonskom razgovoru sa Stoltenbergom naglasio da sedam dana traje potpuna okupacija oklopnim vozilima sjevera Kosova i Metohije koje sprovodi Priština i svi ćute, a iznenada su zabrinuti kada na teritoriji centralne Srbije ugledaju srpske helikoptere i avione, sapšteno je iz pres službe predsjednika Srbije.

“Jer, valjda ne bi trebalo da postoje, ili ne bi smeli da polete dok im /premijer samoproglašenog Kosova Aljbin/ Kurti ili neko iz međunarodne zajednice to ne odobri”, naveo je Vučić.

U saopštenju se navodi da je Vučić razgovarao sa Stoltenbergom povodom, kako je generalni sekretar rekao, zabrinjavajuće situacije na sjeveru Kosova i Metohije.

Vučić je istakao da Srbija apsolutno ničim, ni jednim jedinim svojim potezom, nije prekršila ni Briselski sporazum, ni Rezoluciju 1244 UN, niti je na bilo koji način ugrozila očuvanje mira.

On je naglaiso da Srbija poštuje sve međunarodne sporazume koje je potpisala.

“Srbija će se uvek ponašati odgovorno i ozbiljno, ali i dalje pita kad kreće formiranje Zajednica srpskih opština /ZSO/ i kada će Kurtijeve oklopne jedinice biti povučene sa severa Kosova i Metohije”, rekao je Vučić.

Na kraju, uz zahvalnost generalnom sekretaru Stoltenbergu na korektnom odnosu i želji da sasluša srpsku stranu, Vučić je postavio pitanje koju je to normu i međunarodni propis Srbija prekršila, danas, juče ili bilo kada?

Dvojica sagovornika dogovorili su da ostanu u stalnom kontaktu, zbog neophodnosti očuvanja mira i stabilnosti u cijelom regionu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare