Srbija: Nevakcinisani medicinari sa odmora na posao samo uz PCR test - BIGportal.ba
Region Vijesti

Srbija: Nevakcinisani medicinari sa odmora na posao samo uz PCR test

Bolnice u Srbiji počele su da uvode novo pravilo prema kojem zdravstveni radnici koji nisu vakcinisani ili nisu preležali virus korona moraju da po povratku sa odmora donesu negativan pi-si-ar test koji će sami finansirati, piše “Politika”.

Ta nova mjera biće, navodi list, na snazi do septembra jer zdravstvene vlasti strahuju da će po povratku sa inostranih destinacija neko možda unijeti virus u bolnicu i to žele da spriječe.

Istovremeno, smatra se da mnogi neće željeti da izdvoje za testiranje 9.000 dinara /76 evra/, te da će promijeniti svoj stav i ipak odlučiti da se vakcinišu.

Od ove mjere su izuzeti zdravstveni radnici koji zbog komplikovanog zdravstvenog stanja ne smiju da se vakcinišu, kao i oni koji su primili prvu dozu vakcine i čekaju drugu.

Јedna od prvih zdravstvenih ustanova koja sprovodi ovu mjeru je Klinički centar Kragujevac, čiji direktor Predrag Sazdanović kaže da su ustanove o tome dobile instrukciju Ministarstva zdravlja Srbije i Komisije za zarazne bolesti.

Prema toj instrukciji, zaposleni koji su odsutni duže od sedam dana, a nisu vakcinisani, moraju o svom trošku da urade PCR test.

Danas objavljeno

Kalifornija: Nakon poplava moguća istorijska kiša

M.

Ukrajina iznijela nove zahtjeve Rusiji: “Cirkus”

M.

Sudija donio odluku o braći “Jojke”: Osumnjičeni za teško ubistvo porodice Đokić

M.

Ostavite komentar