21. Novembra 2020.

Srbija neočekivana oaza za Njujorčane željne putovanja

Big Portal

Jedan takav je i mladi Dejvis Ričardson koji je prije nekoliko mjeseci odlučio da pobjegne od epidemije u Njujorku i doputuje u Beograd.

On kaže da ga Beograd podsjeća na bruklinski kvart Vilijamsburg od prije 10 godina i da mu se dopada aktivan i ispunjen život koji ima u glavnom gradu Srbije.

“Ovdje trošim dvostruko manje nego u Njujorku, a živim u apartmanu sa pogledom na cijeli grad. Računica je jasna: ovdje je sve upola jeftinije i nema restrikcija, srećem sjajne ljude s kojima posjećujem odlične restorane i razgovaram o temama koje nisu samo političke”, kaže Ričardson, prenio je dnevnik Njujork post.

Preko dana Dejvis izlazi sa poznanicima u kafiće, a noću ide u diskoteke i barove i sve mu je, kako kaž,e na dohvat ruke, na pješačkoj distanci od beogradskog stana u kojem živi.

“Ovaj grad posjeduje magičnu moć da vas zacijeli: od Kalemegdana i podzemnih laguma, preko tradicije koja se proteže vijekovima u prošlost, do sagovornika sposobnih da vode tematski nijansirane i sadržajne razgovore”, kaže Dejvis Ričardson i ističe da nove restriktivne mjere vlade Srbije neće uticati na utisak koji je Beograd već ostavio na njega.

“Ukoliko u Americi stanje nastavi da ide u istom smjeru, uz “zaključavanja”, fizičku i socijalnu distancu, sve više ljudi dolaziće u Beograd”, smatra mladi Njujorčanin.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare