Srbija može biti peta u svijetu po stopi vakcinacije - BIGportal.ba
Region Vijesti

Srbija može biti peta u svijetu po stopi vakcinacije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je Srbija trenutno četvrta u Evorpi po stopi vakcinacije protiv virusa korona i izrazio uvjerenje da će u naredna 72 časa biti druga, te dodao da za to vrijeme može da dođe do petog mjesta u svijetu.

  • Ispred nas su Velika Britanija, Malta i Danska. Verujem da ćemo za 72 časa biti drugi. Vjerujem da u svetu možemo da budemo peto mjesto, sada smo deveti. Čestitam građanima Srbije i tome što smo se vinuli u visine po pitanju ekonomije i zaštite zdravlja naših građana – istakao je Vučić.

On je dodao da je zahvalan ljudima, prenosi “Blic”.

  • I danas imamo više od 42.000 ljudi koji su vakcinisani. Gotovo je nemoguće nabaviti vakcinu, kao da po nekom naređenju treba da se svi svađamo. Mi smo potpisali ugovor i dobili smo manje vakcina, sve ovo što smo dobili je zbog naše snalažljivosti i jer smo se pripremili unaprijed – rekao je Vučić.

On je naveo da, ako se nastavi ovim tempom, imamo vakcina za još sedam, osam dana.

  • Svi oni koji su primili ili će primiti, imamo sačuvanu vakcinu za revakcinaciju. Danas sam imao, ne mogu da vam kažem sa kim…, ali ja sam siguran da ćemo još jednu količinu vakcina obezbijediti, jednu dozu od 100.000 vakicna. Nastavićemo sa tim, mučimo se sa svim, iz Rusije nam je zastalo sve, čekamo odgovor, problem je zbog njih, imali su problem u nekim fabrikama. Јa ću da zovem i kineskog premijera ako treba – rekao je Vučić.

Danas objavljeno

Kriminalna grupa krijumčarila drogu i oružje duži period

M.

Došao je i taj dan poslije 16 godina

M.

Šekler otkrio posledice omikrona, samo jedan stravičan simptom traje nekoliko dana

M.

Ostavite komentar