Srbija lako sa Grčkom za četvrtu pobjedu u nizu! - BIGportal.ba
Odbojka Sport

Srbija lako sa Grčkom za četvrtu pobjedu u nizu!

Odbojkašice Srbije pobijedile su Grčku sa 3-0, rezultatom 25:21, 25:17, 25:21, i tako ostale prvoplasirane u grupi A Eurovoleja.

Aktuelne šampionke sveta i Evrope igraju dobro na početku Evrovoleja i protiv Grčke su bile apsolutni favorit.

To su na terenu i pokazale i ubedljivo slavile protiv Grkinja u utakmici u kojoj su se posebno istakle Tijana Bošković i Maja Aleksić.

Po prvi put na turniru Srbija počinje snažno i prednošću od 5:1 otvara utakmicu sa Grčkom. Servis Brankice Mihajlović je bio nerešiva enigma za Grkinje, koje su imale nekoliko slabih prijema i potom dopustile Mihajlovićevoj da napravi as.

Pokušavale su Grkinje “sve i svašta” kako bi ostale u igri za osvajanje prvog seta, ali je jednostavno kombinacija Bošković-Mihajlović bila isuviše snažna za kapacitete njihove odbrane, pa je Srbija osvojila prvi set.

U drugom smo videli malo drugačiju situaciju. Srbija je stekla nešto veći “zalog” i držala ga se sve do kraja seta. Brankici Mihajlović i Tijani Bošković se priključila i Maja Aleksić i to je zaista bio pretežak posao za Grčku, pa Srbija sa 25:17 osvaja drugi set.

U poslednjem setu, nije bilo previše preokreta. Srbija je rano napravila prednost i uspešno je održavala. Ruku na srce, uspevala je Grčka u par navrata da dođe do izjednačenja, ali tada bi “reagovale” ili Tijana Bošković ili Brankica Mihajlović ili sjajna Maja Aleksić.

Sve u svemu, Srbija je sa 3-0 pobedila Grčku, ostala je “maksimalna” sa sve četiri pobede i sada je ostala prvoplasirana na tabeli grupe A.

Danas objavljeno

Novak: Biću spreman za “rokenrol u Parizu”

Vanja A

Tuhel: I dalje smo ispred Liverpula, sve je u našim rukama

Vanja A

Protesti navijača su loše uticali na nas

Vanja A

Ostavite komentar