26. Juna 2020.

Srbija: Koronavirusom zaražene još 193 osobe, jedna preminula

Big Portal

U poslednja 24 časa testirano je 8.495 ljudi, a virus je registrovan kod njih 193.

Broj aktivnih slučajeva je 1.068, a na respiratorima je 26 pacijenata.

Ukupno je od početka epidemije u Srbiji preminulo 265 ljudi, a koronavirus do sada je potvrđen kod 13.565 osoba.

Zamenica direktora Infektivne klinike Ivana Milošević rekla je za RTS da je na klinici u svakom trenutku 90 bolesnika, a u Prijemnoj ambulanti dnevno se pregleda 300 pacijenata.

Apelovala je na građane koji sumnjaju da su zaraženi koronavirusom da idu u kovid ambulante pri domovima zdravlja, gde se radi primarna trijaža.

Kliničko-bolnički centri “Dr Dragiša Mišović”, Zvezdara i Zemun ponovo će primati kovid pacijente. Ta tri kliničko-bolnička centra neće kompletno biti pretvorena u kovid bolnice, već će po jedna bolnička zgrada u tim zdravstvenim ustanovama biti predviđena za prijem kovid pacijenata, kako bi se pomogao rad kovid bolnica – Infektivne klinike, VMC Karaburma i KBC “Bežanijska kosa”.

Opština Raška je donela odluku o hitnim preventivnim merama zbog pogoršane epidemiološke situacije u okruženju, a radi smanjenja rizika od širenja zaraze.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da građani Srbije moraju biti odgovorniji i disciplinovaniji kad je reč o zaštiti od koronavirusa, te istakao da ne isključuje mogućnost od uvođenja mera ako to ne bude tako.

rts

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare