4. Juna 2019.

Srbija je imala predstavnike u Madridu

Big Portal

Finalna utakmica Svetskog prvenstva “Fudbala za prijateljstvo” je odigrana na UEFA terenu koji se nalazi na trgu u Madridu.

Regularni deo meča je završen nerešeno, 1: 1 i ekipa Antiguan Rejser je pobedila na turniru boljim izvođenjem penala.

Pobednički tim su činila deca iz BiH, Azerbejdžana, Italije, Irana, Turkemeinstana, Kipra.

Finalu su prisustvovali predsednik Upravnog odbora Gazproma Viktor Zubkov, fudbalske legende Roberto Karlos i Marko Materaci, izvršni direktor Omladinske akademije FK Barselona Migel Pig, zatim Andrej Aršavin, Aleksej Smertin, Dmitrij Sičev, kao I UEFA ambasadori Selija Šašić i Rikardo Karvaljo.

“Program Fudbal za prijateljstvo ima važnu misiju promovisanja koncepta jednakosti svih kultura sveta među decom. Ako će naša deca naučiti kako da budu prijatelji, poštuju svakoga i zaboravljaju na razlike,moći će da izgrade bolju budućnost “, rekao je Roberto Karlos.

Ove godine na Svetskom prvenstvu u “Fudbalu za prijateljstvo” učestvovala su 32 međunarodna tima prijateljstva.

Ujedinili su se dečaci i devojčice različitih nacionalnosti i fizičkih sposobnosti. Srbiju su predstavljali fudbaleri Omladinske škole FK Crvena zvezda, Andrej Mladenović, Stefan Pjanović, Miloš Ostojić i po prvi put devojčica, Anđela Milovanović, koja je sa svojim timom došla do polufinala.

“Presrećna sam, za mene je ovo ostvarenje sna. Naravno žao mi je što nismo ušli u finale, ali i ovo je veliki uspeh. Predivan je osećaj pogotovo što sam ja prva devojčica koja je izabrana da predstvalja zemlju I klub. U Madridu sam upoznala mnogo drugara iz celog sveta, svi se divno družimo, razmenjujemo iskustva, za sve nas je ovo nezaboravan događaj. Sutra ću uživati i na finalnoj utakmici Lige šampiona”, izjavila je Anđela.

Mladi učesnici programa glasali su i odlučili da dodele nagradu “Kup devet vrednosti” FK Liverpul.

To je nagrada koja se dodeljuje svake godine društveno odgovornom fudbalskom klubu. U 2015. godini prvi put je napravljen Kup devet vrednosti od strane čuvenog nemačkog vajara Ahima Ripergera. Kup prikazuje mladog igrača koji drži našu planetu u obliku lopte u rukama.

Održana je i fudbalska obuka sa najviše različitih nacionalnosti na svetu koju je vodio Migel Pig, izvršni direktor Fudbalske akademije FK Barselona. Na kraju treninga, projekat je dobio je zvanični GUINNESS WORLD RECORDS® sertifikat.

Na kraju ceremonije dodele nagrada pobednicima, svi učesnici su otišli na stadion Metropolitano da gledaju finale UEFA Lige šampiona 2019. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare