Srbija i Srpska zajedno gaje kulturu sjećanja - BIGportal.ba
Region Vijesti

Srbija i Srpska zajedno gaje kulturu sjećanja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija i Republika Srpska nastaviti da gaje kulturu sjećanja na NATO agresiju i da će sutra na obilježavanju 22 godine od početka NATO agresije “biti zajedno”.

On je istakao da su Srbija i Republika Srpska počele kulturu sjećanja da gaje zajedno i izrazio uvjerenje da će to trajati godinama, decenijama i vijekovima, jer pripadaju istom narodu.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je to težak dan za srpski narod i da će ga sutra zajedno obilježiti, kao i svaki put.

U Srbiji će sutra biti obilježen Dan sjećanja na stradale u NATO agresiji. Agresija NATO snaga na SR Јugoslaviju počela je 24. marta 1999. godine i trajala je do potpisivanja Vojno-tehničkog sporazuma 9. juna iste godine.

Tokom tog perioda, oružane snage država članica NATO pakta izvršile su brojne napade na civilne i vojne ciljeve koji su rezultirali velikim ljudskim žrtvama, masovnim materijalnim razaranjima i devastiranjem životne sredine.

Danas objavljeno

Rusi žestoko odgovorili: Uništenje

Vanja A

Jasan plan? Jednim udarcem se uništava Evropa ali i…

Vanja A

Trese se Turska

Vanja A

Ostavite komentar