Srbija i Crna Gora zatvorile granice sa Bosnom i Hercegovinom - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Srbija i Crna Gora zatvorile granice sa Bosnom i Hercegovinom

Srbija je zatvorila sve granice, uključujući i one prema Bosni i Hercegovini, a zatvorena je i posljednja funkcionalna granica između BiH i Crne Gore. Granice Republike Srbije će od večeras biti zatvorene, rekla je predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, a one ostaju otvorene samo za državljane Srbije koji se vraćaju…

Srbija je zatvorila sve granice, uključujući i one prema Bosni i Hercegovini, a zatvorena je i posljednja funkcionalna granica između BiH i Crne Gore.

Granice Republike Srbije će od večeras biti zatvorene, rekla je predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, a one ostaju otvorene samo za državljane Srbije koji se vraćaju iz inostranstva, kao i za diplomate i strane državljane sa boravišnom dozvolom.

Brnabić je navela da će na granicama biti Vojska Srbije, koja će pomagati sanitarnoj inspekciji i graničnoj policiji.

Posljedica je ovo odluke o proglašenju vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa, a o kojem je javnost večeras izvijestio predsjednik države Aleksandar Vučić.

Gotovo u isto vrijeme, SINOĆ od 20 sati, zatvoren JE i posljednji funkcionalan granični prelaz za putnike između BiH i Crne Gore – GP Metaljka. Ranije su zatvoreni prijelazi Šćepan polje i Vitine.

Treba napomenuti da se promet robe nastavlja odvijati, potvrdio je za portal Klix.ba savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffman.

Kao i u slučaju Srbije, zatvaranje prema BiH dio je odluke o zabrani ulaska stranih državljana na teritoriju Crne Gore zbog koronavirusa.

Klix.ba

Danas objavljeno

Osumnjičeni za otmicu Stevanovića sprovedeni u Tužilaštvo

M.

Uragan hara Italijom; bujice ruše sve pred sobom, beživotno tijelo nađeno u grmlju

M.

Birajte alternativne pravce: Velike gužve na zapadnom tranzitu u Banjaluci

M.

Ostavite komentar