Srbija i BiH dobila rivale - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Srbija i BiH dobila rivale

Ženska seniorska reprezentacija Srbije boriće se na kvalifikacionom turniru u Beogradu (10-13. februar 2022) za plasman na Svetsko prvenstvo 2022. godine.

enska seniorska reprezentacija Srbije boriće se na kvalifikacionom turniru u Beogradu (10-13. februar 2022) za plasman na Svetsko prvenstvo 2022. u Australiji (22. septembar – 1. oktobar) sa reprezentacijama Australije, Brazila i Koreje. Iz ove grupe, vizu za Sidnej obezbediće dve ekipe, pošto je Australija kao domaćin već dobila mesto na SP. U žrebanju je učestvovala jedna od naših najboljih košarkašica svih vremena Sonja Petrović, koja je i izvukla kuglicu sa imenom naše države.

Na drugom kvalifikacionom turniru, koji se takođe održava u srpskoj prestonici, takmičiće se Francuska, Kina, Nigerija i Mali. Na turniru u japanskoj Osaki učestvovaće Bosna i Hercegovina, Japan, Kanada i Belorusija, a u američkoj prestonici Vašingtonu Rusija, SAD, Portoriko i Belgija.

Kao i sa turnira Beograd A, iz Vašingtona će dve ekipe obezbediti plasman na SP, jer se reprezentacija SAD direktno plasirala kao olimpijski šampion, dok će sa B turnira u Beogradu i Osake mesto na SP obezbediti po tri reprezentacije.

BEOGRAD A

Australija

Koreja

SRBIJA

Brazil

BEOGRAD B

Francuska

Kina

Nigerija

Mali

OSAKA

Bosna i Hercegovina

Japan

Kanada

Belorusija

VAŠINGTON

Rusija

SAD

Portoriko

Belgija

Danas objavljeno

Dobra vijest za Olimpijakos: Teodosić može da igra

Vanja A

MOK traži način da vrati Ruse i Bjeloruse u takmičenja

Vanja A

Arsenal kreće po Vlahovića i Sergeja

Vanja A

Ostavite komentar