Srbija donirala Mostaru briseve za testiranje na virus - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Srbija donirala Mostaru briseve za testiranje na virus

Vlada Srbije donirala je gradu Mostaru 120.000 briseva za pi-si-ar testiranje na virus korona, što će zdravstvenom centru u tom gradu biti dovoljno da podmiri potrebe uzimanja uzoraka na kovid 19 u narednih godinu dana.

Donacija od 60.000 transportnih medijuma, koji se sastoje od epruvete i dva brisa za uzorkovanje, krenula je danas za Mostar, čijim će građanima biti omogućeno i značajno unaprijeđeno testiranje na virus korona, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Iz Vlade podsjećaju da je saradnja sa Mostarom intenzivirana nakon posjete premijera Srbije Ane Brnabić tom gradu u oktobru prošle godine i njenih sastanaka sa potpredsjednikom Skupštine grada Veliborom Milivojevićem i gradonačelnikom Mariom Кordićem, sa kojima je ova donacija dogovorena i realizovana.

U saopštenju je navedeno da je Srbija od početka pandemije u više navrata pomagala zemlje regiona medicinskim materijalom, lijekovima, zaštitnom opremom i vakcinama, koje su bile najpotrebnije njihovim susjedima.

“Takođe, ponosimo se činjenicom što su građani regiona mogli da se vakcinišu u našoj zemlji”, istakli su u Vladi Srbije.

Danas objavljeno

Šef Svjetske banke upozorava na moguću globalnu recesiju

M.

Srbija: Nastavak akcije “Gnev” – uhapšeno sedam osoba zbog zelenašenja i pranja novca

M.

Tinejdžer priznao pokušaj ubistva: Druga udario kamenom, pa ga izbo

M.

Ostavite komentar