12. Januara 2021.

Srbija dočekuje Grčku: Moramo zadržati mir

Big Portal

Posle dve odlične partije sa Francuskom, najbolje srpske rukometaše čeka duel sa selekcijom Grčke.

„Kada imaš određeno iskustvo, normalno je da budeš srećan kada pobediš takvog protivnika. To iskustvo ti i pomaže da se spremiš za naredni korak. Čeka nas drugačiji protivnik i utakmica u svim aspektima. Potrebno je iskoristiti ovu dobru energiju i samopouzdanje koje smo dobili da uradimo stvari kako treba do kraja. Protiv koga god da igramo, zadaci u odbrani i napadu se moraju ispuniti. Ne poznajemo grčke igrače kao francuske, zato priprema mora da bude još pažljivija. Da posle dva koraka, napravimo i treći“, kaže selektor Đerona.

Grci su bili ozbiljan rival Makedoncima i Islanđanima u poslednjem kvalifikacionom ciklusu.

„Imam veliki respekt prema timu koji nema velike igrače u jakim evropskim ligama. To je tim koji se bori 60 minuta, posebno kada igra kući. Pre godinu dana su pobedili Finsku sa 16 razlike, a to uraditi protiv bilo koga u današnjem rukometu, nije lako. Pobedili su i Kipar sa 14. Puno trče, od početka do kraja, stvarno su posvećeni. Moraćemo da ih pobedimo u 60 minuta“.

Selektor ističe da razume euforiju, ali dodaje da treba zadržati mir.

„To sam rekao i igračima. Posle uspeha sa Francuzima mnogo ljudi sada očekuje da već u 10. minutu vodimo 6, 7 razlike. To je pogrešno razmišljanje koje može da radi protiv nas. Normalno je da posle odličnih 120 minuta, može da se desi 10-15 u kojima nećemo odigrati vrhunski, ali zato moramo zadržati mir i nastaviti da igramo do kraja. Važno je da se suočimo s tim i da posle 60 minuta slavimo pobedu“, jasan je Đerona.

Meč u Zrenjaninu na programu je u sredu od 17 časova.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare