Srbija dobila saglasnost EU za otvaranje klastera četiri - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Srbija dobila saglasnost EU za otvaranje klastera četiri

Srbija dobila saglasnost svih zemalja članica Evropske unije za otvaranje klastera četiri.

Sve zemlje članice Evropske unije danas su dale saglasnost da Srbija 14. decembra na Međuvladinoj konferenciji sa EU otvori klaster 4, koji se odnosi na Zelenu agendu i održivu povezanosti, saznaje Tanjug u Briselu.

Saglasnost da Srbija sljedeće nedjelje otvori sva četiri poglavlja u okviru klastera 4 postinuta je u okviru Radne grupe Savjeta EU za proširenje, a biće zvanično potvrđena na sastanku ambasadora EU.

U okviru klastera 4, Srbija će otvoriti pregovore o transportnoj politici, energetici, transevropskim mrežama kao i poglavlje o životnoj sredini i klimatskim promjenama.

Planirano je da na Međuvladinoj konferenciji EU Srbija, koja je zakazana za 14. decembar u Briselu, na kojoj će klaster 4 biti otvoren, prisustvuju premijer Srbije, Ana Brnabić i ministar za evropske integracije, Јadranka Јoksimović.

Klaster 4 se odnosi na “zelenu agendu i održivu povezanost”, objedinjuje poglavlja ili oblasti koja su vezana za transport, energetiku, transevropske mreže, zaštitu životne sredine i klimatske promjene.

Danas objavljeno

Podignuta optužnica protiv Čedomira Jovanovića

M.

Snažan zemljotres kod Haitija

M.

Srbija: Zaraženo 15.046 osoba,preminulo 35 osoba

M.

Ostavite komentar