Srbija dobila još jedan aerodrom - BIGportal.ba
Region Vijesti

Srbija dobila još jedan aerodrom

Aerodrom Rosulje kod Kruševca danas je svečano otvoren za avio-saobraćaj, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik je, tokom posjete Rasinskom okrugu, obišao radove na izgradnji dionice auto-puta Pojate-Preljina nazvanog Moravski koridor, a zatim je prisustvovao otvaranju aerodroma.

Aerodrom Rosulje moći da koriste mali avioni, sportska i biznis avijacija.

U opremanje aerodroma uloženo je 478 miliona dinara, a očekuje se da će doprinijeti jačanju turizma, ali i većem dolasku građana Srbije iz Švajcarske, Njemačke, Austrije, da dođu u svoj Kruševac.

Direktor Aerordroma Srbije Mihajlo Zdavković je objasnio je da će avioni ATR moći da koriste aerodrom tek u drugoj fazi, kao i da su Rosulje jedan od najljepših aerodroma tog tipa u zemlji.

Aerodrom Rosulje se prostire na površini od 40 hektara i uz aerodromsku zgradu i hangar posjeduje rulnu stazu i pistu dužine 820 metara.

Nosiće kodnu oznaku 2B, što znači da će na njega moći da slijeću avioni s rasponom krila do 24 metra, u šta spadaju sportski i manji avioni poput pajpera, cesne, manjeg lir džeta, laste i sličnih letjelica koje imaju do 10 sjedišta.

Danas objavljeno

Platili 28 miliona lične karte koje nam ne trebaju?!

M.

Saudijka osuđena na 34 godine zatvora zbog korišćenja Tvitera, optužena da je sarađivala sa disidentima

M.

Iran spreman da preda: Ali, bez uslovljavanja

M.

Ostavite komentar