Srbija dobija dvije najmodernije laboratorije od Kine - BIGportal.ba
Region Vijesti

Srbija dobija dvije najmodernije laboratorije od Kine

Prve dve najmodernije laboratorije za brzo potvrđivanje prisustva koronavirusa biće u Srbiji, odnosno u Beogradu i Nišu, zahvaljujući donaciji Kine.

Laboratorije su po ugledu na laboratorije kakve ima kineski Institut BGI, ukazala je ambasadorka te zemlje u Beogradu Čen Bo

“Očekujemo da će kineska oprema i tehničari stići iz Kine u Beogad narednih dana i naša ambasada će učiniti sve da pruži podršku u izgradnji laboratorija”, rekla je Čen Bo.

Čen je zahvalila srpskoj vladi i premijerki Ani Brnabić na saradnji, kao i svim prijatlejima u Kini koji doprinose saradnji dve zemlje.

Posebno je zahvalila institutu BGI što pomažu Srbiji da se bori sa koronavirusom u ovim teškim vremenima, kao i kompaniji Zi Ðin, koja je finansirala deo sredstava, i tako pokazala društvenu ogvovronost prema srpskom društvu.

“Kapaciteti Srbije za testiranje na koronavirus biće povećani sa ove dve laboratorije u Beogradu i Nišu. Kineska ambasada je spremna da uloži maksimalne napore da izgradimo što pre ove dve laboratorije”, rekla je Čen. Istakla je da će BGI sigurno kada sve ovo prođe imati puno mogućnosti da sarađuje sa Srbijom i dodala da je to vodeći institut za geonomiku u svetu, koji je aktivno učestvovao u borbi protiv virusa u Kini.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Srbija: Kažnjavanje zbog nepoštovanja kovid propusnica počinje od ponedjeljka

M.

Evropski parlamentarci pozvali OHR i EU da narednih dana upotrijebe bonska ovlaštenja

M.

Dodik: Američka ambasada faktor nestabilnosti

M.

Ostavite komentar