"Srbija, Crna Gora i Rusija su isto" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Srbija, Crna Gora i Rusija su isto”

Fudbaler Lokomotive iz Moskve Marko Rakonjac izjavio je za ruski Meč TV da su Srbija, Crna Gora i Rusija isto i da ih povezuje zajednička istorija.

“Nisam mnogo čitao istoriju, jer sam eksterno završio školu, ali na nivou porodice to je usađeno u nas. Mene su vaspitavali da su Srbija, Crna Gora i Rusija isto, imamo zajedničku istoriju. To se vidi i u sportu, kada navijači okače transparente”, izjavio je Rakonjac za Meč TV.

Napadač reprezentacije Crne Gore poručio je da je Rusija za Crnogorce velesila u svakom smislu.

“Rusija je u očima Crnogoraca velesila. Ali ne samo u uobičajenom smislu te reči, već u svakom smislu. Ekonomskom, kulturnom i tako dalje. Videti Moskvu i posetiti je barem jednom, san je svakog Crnogorca. Naravno, ovde radi mnogo ljudi iz Crne Gore. Takodje, u Crnoj Gori živi mnogo Rusa. Rusija za nas igra ulogu, recimo, starije sestre”, rekao je Rakonjac.

Bivši fudbaler Čukaričkog osvrnuo se na razlike između srpskog i ruskog fudbalskog šampionata.

“U osnovi je to nivo fizičke spreme. Ovde su igrači jači, tempo igre je veći. Što se tiče odbrane, centralni bekovi u Rusiji su takodje moćniji, ali su istovremeno i sporiji nego u Srbiji”, zaključio je crnogorski fudbaler.

Rakonjac je ove godine prešao iz Čukaričkog u redove Lokomotive iz Moskve za sumu od 2,5 miliona evra.

Danas objavljeno

Sjajni Mitrović: Srbija se sa četiri gola oprostila od Beograda

Zeljka

Đoković “počistio” Tijafoa!

Zeljka

Albanija pala u Izraelu u 92. minutu, Kipar šokirao Grčku

Zeljka

Ostavite komentar