Srbija: Članovi Kriznog štaba otkrili šta nas od sutra čeka: Biće "samo za nasušne potrebe" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Srbija: Članovi Kriznog štaba otkrili šta nas od sutra čeka: Biće “samo za nasušne potrebe”

Sednica Kriznog štaba na kojoj bi trebalo definitivno da se preseče hoće li biti pooštravanja epidemiološkoh mera biće održana sutra.

Već iz današnjih izjava članova Kriznog štaba može se naslutiti u kom pravcu će njihova odluka ići, bar sudeći prema onome što su rekli članovi medecinskog dela štaba, koji su i inače za oštrije mere. Imunolog dr Srđa Janković objasnio je za RTV šta bi, prema njegovom mišljenju, trebalo da radi, a šta ne.

“Vikendi su veliki problem, predlog je da rade samo prodavnice gde su nasušne potrebe, apoteke i benzinske stanice. Svaki lekar, i u Kriznom štabu, je za to da se rigoroznije sprovode mere i nadzor, jer imamo situaciju koja preti pogoršanjem”, rekao je on.

“Požar se lakše gasi dok je mali. Želimo da delujemo preventivno i potrebno je delovati proaktivno”, poručio je dr Janković.

Njegov kolega iz Kriznog štaba dr Mijomir Pelemiš kaže da ljudi treba da budu spremni na pooštravanje mera koje će biti doneto u petak.

“Podsećam da su sve usvojene epidemiološke mere i dalje na snazi i moraju da se poštuju. Ako je neko zaboravio, to su nošenje maski u zatvorenom prostoru, nošenje maski na otvorenom prostoru, kada ne može da se drži distanca, kao što su redovi i slične stvari, zabrana okupljanja više od pet osoba u zatvorenom prostoru, redovno pranje ruku, održavanje fizičke distance od najmanje dva metra”, kaže prof. dr Pelemiš, i dodaje da maske nikako ne treba skidati nigde, jer se virus širi.

Danas objavljeno

“Bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv”

M.

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Ostavite komentar