Srbija će razmatrati uvođenje karantina za povratnike iz Crne Gore - BIGportal.ba
Region Vijesti

Srbija će razmatrati uvođenje karantina za povratnike iz Crne Gore

Na sjednici Kriznog štaba Srbije koja će se održati u ponedjeljak, raspravljaće se o evantualnom uvođenju karantina za povratnike iz inostranstva, prije svega iz Crne Gore, gdje je posljednjih dana gotovo svaka treća testirana osoba bila pozitivna na virus kovid-19, prenose beogradski mediji.

U Crnoj Gori trenutno boravi 75.000 turista iz Srbije, a zbog trenutne epidemiološke situacije u kojoj u toj zemlji sa 628.000 stanovnika svaki dan oboli oko 200 osoba od virusa korona, moguće je uvođenje karantina, piše “Kurir”.

“Niko do ovog momenta nije predložio karantin za naše građane koji se vraćaju iz Crne Gore i drugih zemalja u kojima su na letovanju. Kakav stav o karantinu će biti u ponedeljak na sednici kriznog štaba zavisiće od trenutne epidemiološke situacije i u tim zemljama i kod nas”, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović.

Slično prenosi i “Srpski telegraf”, koji piše, pozivajući se na izvor iz Vlade Srbije, da ukoliko i bude uveden karantin on neće trajati 15 dana, već pet ili sedam.

List “Informer” prenosi mišljenje stručnjaka da u ovom momentu ne treba ići u Crnu Goru, kao i da epidemiološka situacija u Srbiji može da se pogorša dolaskom povratnika sa mora.

Danas objavljeno

Milanović za dijalog o BiH sa Vučićem i Erdoganom

M.

U Srpskoj preminulo 12 osoba, koronom zaraženo još 897

M.

FBiH: Zaraženo 1.886 osoba

M.

Ostavite komentar