Srbi sude finale U21 Evropskog prvenstva! - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Srbi sude finale U21 Evropskog prvenstva!

Srpska sudijska trojka na čelu sa Srđanom Jovanovićem deliće pravdu u finalu U21 Evropskog prvenstva. Jovanović je na turniru u Italiji i San Marinu obavio odličan posao u dva meča koja je vodio i dobio poverenje da sudi u meču za titulu. U prvom kolu je bio arbitar u duelu…

Srpska sudijska trojka na čelu sa Srđanom Jovanovićem deliće pravdu u finalu U21 Evropskog prvenstva.

Jovanović je na turniru u Italiji i San Marinu obavio odličan posao u dva meča koja je vodio i dobio poverenje da sudi u meču za titulu.

U prvom kolu je bio arbitar u duelu između Francuske i Engleske gde je dosudio dva penala “trikolorima”, a potom je sudio i okršaj između Belgije i Italije gde je deset puta pokazao žuti karton.

Jovanoviću će u finalu U21 EP, u kojem će u nedelju u Udinama igrati Španija i Nemačka, pomagati Uroš Stojković Milan Mihajlović.

Ovo će mu biti najveći izazov u karijeri jer je do sada na međunarodnoj sceni uglavnom sudio mlađim kategorijama, te u kvalifikacijama za Ligu šampiona i u grupnoj fazi Lige Evrope.

Nema sumnje da će već ove sezone dobiti poverenje UEFA i da sudi u grupnoj fazi LŠ, jer se pre ovog prvenstva pokazao i u dva meča kvalifikacija za EURO 2020, gde je između ostalog delio pravdu i Nemačkoj.

* Prošle sezone je samo po jednom sudio u mečevima u kojima su u Superligi Srbije igrali Crvena zvezda (2:1 u Zemunu, penal) i Partizan (0:1 protiv Radničkog Niš).

Danas objavljeno

Bez Evropljanki u polufinalu Svjetskog prvenstva

Vanja A

“Piksi ima neku magiju, Portugalci nas se plaše”

Vanja A

Fjuri poručio Džošui: Ako si muškarac, pristaćeš

Vanja A

Ostavite komentar