Srbi mogu da letuju u Crnoj Gori: "Pjena od mora" uz najmanje 2.000 evra - BIGportal.ba
Region Vijesti

Srbi mogu da letuju u Crnoj Gori: “Pjena od mora” uz najmanje 2.000 evra

U merama i preporukama Vlade Crne Gore navodi se izuzetak za putnike iz Srbije kojim mogu da uđu u ovu zemlju.

Ulazak u zemlju dozvoljen je privatnim avionima, uz negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, i rezervaciju u hotelskom smeštaju.

Crna Gora zatvorila je granice za državljane Srbije od početka epidemije. Međutim, ipak postoji način za letovanje u Crnoj Gori, ali dostupan samo imućnijim putnicima. Mediji su preneli da naše javne ličnosti letuju uprkos zabrani, što je izazvalo znatiželju na koji način je to moguće.

U merama i preporukama Vlade Crne Gore nalazi se i odgovor na pitanje kako se ovog leta provoditi na crnogorskom primorju, to jest spominju se i putnici iz Srbije u odeljku “Ulazak u Crnu Goru – izuzetak – nekomercijalni i povremeni vazdušni saobraćaj (tzv. generalna avijacija).

“Ukoliko vazduhoplov dolazi iz Republike Srbije putnici i posada moraju prilikom ulaska u Crnu Goru posedovati negativan PCR test na SARS-CoV-2 ne stariji od 72 sata, izdat od registrovane laboratorije, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i posedovati rezervaciju u hotelskom smeštaju ako borave u Crnoj Gori. Operator vazduhoplova mora da 48 sati pre planiranog leta podneti operatoru aerodroma zahtev za odobrenje leta koji, pored redovnih informacija, mora sadržati i ime i prezime putnika i posade, ako boravi u Crnoj Gori pri čemu operator aerodroma zadržava pravo da odobri ili ne odobri let”, navedeno je na sajtu Vlade Crne Gore.

Let privatnim avionom košta oko 2.000 evra.

Dalje je navedeno da prema ovim putnicima se nakon ulaska u Crnu Goru preduzimaju mere zdravstvenog nadzora, u skladu sa preporukama Instituta javno zdravlje Crne Gore. Za dolazak/odlazak putnika od putničkog terminala do smeštaja potrebno je organizovati poseban transport, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

B92

Danas objavljeno

Preminuo Milutin Mrkonjić

M.

Novi protesti u Zagreb protiv kovid potvrda

M.

Novi soj virusa korona visoko rizičan za Evropljane

M.

Ostavite komentar