Srbe na Kosmetu otrovao Albanac lažnom rakijom - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Srbe na Kosmetu otrovao Albanac lažnom rakijom

U očekivanju da se u prištinskom Institutu za sudsku medicinu završi obdukcija braće Dragana (62) i Bratislava (59) Đorića iz Prilužja, za koje se sumnja da su otrovani rakijom, u ovom selu u opštini Vučitrn su ubeđeni da ima još onih koji su pili ovaj alkohol. Meštani su uvereni da je od nje preminuo i Miodrag Bojković (66) iz ovog srpskog sela

Prema navodima meštana, na lečenju zbog konzumiranja ove rakije nalazi se B. M. (61), takođe iz Prilužja, dok se sumnja da i dvojica Roma iz kampa u susednoj Plemetini imaju zdravstvene probleme usled trovanja metil-alkoholom, odnosno rakijom sumnjivog porekla koju im je, po izuzetno niskoj ceni, prodavao Albanac iz Orahovca.

“Prethodnih dana naložili smo obustavu prodaje i točenja svih sumnjivih alkoholnih pića na ovom području”, kaže Aca Mišić, predsednik Vučitrna, na čijem se području nalazi Prilužje, najveće srpsko selo u tzv. središnjem delu Kosova.

Iako se pravosudni organi još ne oglašavaju povodom ovog slučaja koji je uznemirio Srbe na centralnom delu Kosmeta, bezbroj verzija kola o ovom slučaju, a najčešća je ona da je prodavac rakije bio svestan toga da je otrovna.

“Kada su to Albanci pekli rakiju?! Ovaj koji im je prodao rakiju poslednjih godina je dolazio i muvao se po selu, nudeći alkohol po neverovatno niskoj ceni. Jer nelogično je da se dva litra rakije mogu kupiti po ceni od dva i po evra”, govore meštani Prilužja. Većina smatra da su njihovi susedi i poznanici bili prevareni kako bi kupili otrovnu rakiju.

Prema nezvaničnim saznanjima, od posledica konzumiranja rakije oslepeo je jedan mladić iz Gračanice. Predsednik Opštine Vučitrn Aca Mišić kaže da kosovska policija još ispituje sve slučajeve trovanja rakijom.

(Informer)

Danas objavljeno

Elez pregovara sa Tužilaštvom o priznanju krivice

M.

Orban: Srbija je ključna zemlja za bezjednost EU

M.

NATO odgovorio Rusiji: Primili smo k znanju komentare

M.

Ostavite komentar