Srbe kod Knina napali pripadnici Torcide - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Srbe kod Knina napali pripadnici Torcide

Nakon što je policija jutros saopštila da je uhapsila osam osoba koje se dovode u vezu s napadom na Srbe u Uzdolju, počinju da se otkrivaju i detalji oko toga ko su oni.

Svi su sa područja Splita, a radi se o huliganima starosti od 28, 25 i šestorici do 21 godine.

Do 15.10 privedena su četvorica njih na davanje iskaza u šibensko tužilaštvo. Za svu četvoricu privedenih predloženo je određivanje istražnog zatvora, javlja Index.hr.

Jedan huligan za kojeg je takođe potvrđeno da je učestvovao u napadu na Srbe u Uzdolju je u bjekstvu, a policija traga za još desetoricom napadača.

Potvrđeno je da su svi napadači pripadnici Torcide, a sva petorica kojima je dosad utvrđen identitet evidentirani su prekršajno i krivično zbog navijačkog nasilja.

Načelnik šibensko-kninske policije otkrio je kako su torcidaši izveli napad na Srbe kod Knina:

“Kao dio navijačke grupe iz Splita okupili se u Splitu i s više vozila krenuli u Uzdolje, na osnovu prethodnog dogovora zbog utakmice Crvene zvezde. Parkirali su se u blizini ugostiteljskog objekta. Jedan je izašao iz automobila i otišao u izvidnicu. Kasnije su ušli u ugostiteljski objekat maskirani fantomkama i napali goste, dok su vozači su ostali u automobilima”, rekao je načelnik policijske uprave šibenske.

“Nakon završenog kriminalističkog istraživanja četvorica osumnjičenih su, uz krivičnu prijavu Opštinskom državnom tužilaštvu u Šibeniku, predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je peti osumnjičeni trenutno nedostupan i za njim se traga”, rekao je načelnik.

Dodao je da napad u Uzdolju nije povezan s incidentom u Đevrskama iste večeri.

Hrvatski mediji javljaju i da su dvojica privedenih, dok su pokriveni majicama iz policijske stanice išli prema zgradi suda, reporterima dobacivali: “Novinari Srbi, je**m vam majku.”

U jezivom napadu maskiranih osoba na goste kafića u Uzdolju 21. avgusta, koji su gledali utakmicu Crvene zvezde i Jang bojsa, povređeno je više osoba, a najteže je stradao 17-godišnjak koji je bio zadržan na lečenju u kninskoj bolnici.

Riječ je o mjestu sa većinski srpskim stanovništvom.

Vlasnik kafića rekao je da su napadači imali fantomke, a napali su ih šipkama, daskama, letvama i počeli razbijati i tući.

Napad je okarakterisan kao krivično djelo iz mržnje i izazivanje nereda.

Napadači, ako im se utvrdi krivica, mogu dobiti od šest mjeseci do pet godina zatvora

Danas objavljeno

Vulkan Aso u Јapanu izbacio pepeo na visinu od 3.500 metara

M.

Danas posebna sjednica NSRS o isporuci kiseonika

M.

Šta piše u krivičnoj prijavi protiv Dijane Hrkalović?

M.

Ostavite komentar