Srbac: Pucao na radnike koji su radili na trafo-stanici - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Srbac: Pucao na radnike koji su radili na trafo-stanici

M.A. iz mjesta Korovi, opština Srbac, uhapšen je danas nakon što je ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja prema radnicima privatnog preduzeća, koji su obavljali radove na trafo-stanici, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

“Policijskoj stanici Srbac oko 13 časova prijavljeno je da je u mjestu Korovi, opština Srbac, M.A. iz mjesta Korovi ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja prema radnicima privatnog preduzeća, koji su obavljali radove na trafo-stanici u mjestu Korovi, opština Srbac”, navedeno je u saopštenju.

Dodaju da su po prijavi postupili policijski službenici ove Policijske uprave koji su potvrdili navode prijave, te utvrdili da je M.A. ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja, nakon čega se zaključalo u pomoćni objekat.

“Izvršena je blokada i obezbjeđenje lica mjesta, a istog dana oko 15.40 časova, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, stupili su u kontakt sa licem i nagovorili ga da se preda, te je na taj način uspješno stavljeno pod kontrolu policijskih službenika”, stoji u saopštenju.

Navode da je M.A. lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Ugrožavanje sigurnosti, Neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i Oštećenje ili uništenje javnih uređaja, te je nad istim u toku kriminalistička obrada.

“Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, policijski službenici su izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje, više komada municije i dvije ručne bombe”, saopšteno je Policijske uprave Gradiška.

O svemu gore navedenom i preduzetom upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta protiv M.A. podnese izvještaj za počinjena krivična djela u redovnoj proceduri.

(Nezavisne, BN)

Danas objavljeno

Virus u Srpskoj potvrđen kod 26 оsоba, preminulo 16

M.

Od marta naredne godine obavezna vakcina u Njemačkoj

M.

Policija u akciji u Banjaluci, poznata imena uhapšenih

M.

Ostavite komentar