Srbac: Još tri lica upućena na dijagnostiku u BL - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Srbac: Još tri lica upućena na dijagnostiku u BL

Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije u Srpcu iznesen je podatak da su još tri osobe iz ove opštine, zbog izraženih simptoma na zarazu virus korona, upućena su na Kliniku za infektivne bolesti u Banjaluci.

Nakon problema sa disajnim organima, ova lica su se sama prijavila u Dom zdravlja Srbac, priznajući da su bila u kontaktu sa zaraženim osobama konora virusom.

Samo u toku današnjeg dana u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja evidentirano je tridesetak građana koji su došli iz zemalja zahvaćenih konora virusom, kao što su Italija, Slovenija, Austrija i druge zemlje.

Svima je izdato rješenje o kućnoj izolaciji, a kako je rečeno na sjednici Štaba za vanredne situacije, u ovoj opštini se u kućnoj izolaciji nalazi više od 50 građana.

Da podsjetimo, prije četiri dana u ovoj opštini je zabilježen prvi slučaj korona virusa. Zaraženo je lice srednje dobi iz Kukulja, koje je oboljelo u kontaktu sa zaraženom osobom. Nalazi se na Klinici za infektivne bolesti u Banjaluci, a njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

U srbačkoj opštini su preduzete sve preventivne mjere u zaštiti od virusa , ograničeno je radno vrijeme za trgovinske i ugostiteljske radnje, zabranjeni svi skupovi, izvršena dezinfekcija javnih preduzeća i ustanova, kao i javnih površina u gradu.

Evidentirana je pojačana kupovina životnih namirnica, ali su trgovine još uvijek dobro snabdjevene. Građani se javno pozivaju da poštuju upustva nadležnih organa, jer samo tako mogu najviše pomoći sami sebi u borbi protiv zaraze.

(BN/ S.K.)

Danas objavljeno

Lajen: Pojedinačna nabavka vakcina bi “politički pocijepala” EU

M.

U Federaciji BiH skraćen policijski sat

M.

Albanci napali Srbina u Velikoj Hoči

M.

Ostavite komentar