„SRAMOTI VLADU“ Opozicija traži da ministar Petričević PODNESE OSTAVKU ili da bude smijenjen - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

„SRAMOTI VLADU“ Opozicija traži da ministar Petričević PODNESE OSTAVKU ili da bude smijenjen

Poslanici PDP Draško Stanivuković, Jelena Trivic, Ljubiša Krunić i Nebojša Vukanović iz Kluba poslanika SDS u parlamentu Srpske, zatražili su danas ostavku ministra privrede i preduzetništva Vjekoslava Petričevića, jer tvrde da ne zaslužuje da obavlja funkciju na koju je izabran.

– Tražimo smjenu ministra koji juče na aktuelnom času nije znao da nabroji poreze i doprinose i koliko iznose. On kao ministar preduzetništva to mora znati. Šta ako dođe neki preduzetnik iz Austrije i pita isto ministra, a on ne zna odgovor. Morate podnijeti ostavku, a ako to ne želi, onda ga premijer Radovan Višković mora smijeniti – naveo je Stanivuković.
Dodao je da će opozicioni poslanici, ako se ne ispune njihovi zahtijevi o smjeni Petričevića, pokrenuti proceduru i skupljati potpise za njegovu smjenu.

– Takve neznalice ne mogu da vode ovu zemlju, niti da primaju plate od nekoliko hiljada maraka, ili da sjede u ministarskim foteljama. Zamislite kakva je to poruka svakom zaposlenom u Vladi Srpske, odnosno navedenom ministarstvu, da mu je šef čovjek koji ne zna poreze i doprinose – poručio je Stanivuković.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

“Ekspert za držanje Zapada u neizvjesnosti”

M.

1, 5 miliona doza Sputnika V proizvedeno na Torlaku

M.

Zapad Grčke u vrtlogu nevremena, odnesena jedna žrtva

M.

Ostavite komentar