2. Januara 2022.

Spyker se vraća 2022. godine

Big Portal

Spyker se po pisanju pojedinih holandskih medija navodno vraća iz mrtvih jer se u jednom saopštenju tvrdi da će grupa investitora na čelu sa Michailom Pessisom i Borisom Rotenbergom oživeti ovog proizvođača ekskluzivnih automobila, piše Autoblog.

Dogovor je po tim izvorima postignut 20. decembra i rezultiraće osnivanjem Spyker Groupe. Sem toga, navodi se da kompanija namerava da počne proizvodnju modela B6 Venator, C8 Preliator i D8 Peking-to-Paris tokom 2022. godine.

Victor Muller će biti zadužen za novu kompaniju, a u saopštenju se kaže da je „grupa investitora već razvila i proizvela veliki broj Spaykera ​u takozvanoj BR konfiguraciji (verovatno nazvanih po Rotenbergovom BR Engineeringu) u sopstvenim pogonima.

U saopštenju se dalje kaže da će se karoserije budućih Spykera ​​proizvoditi u Rusiji, dok će inženjering biti podeljen između Rusije i Nemačke. Završna montaža će se odvijati u novom proizvodnom pogonu u Holandiji i kompanija namerava da ponovo zaposli što je moguće više bivših zaposlenih.

Postoje i planovi za nove servisne centre na francuskoj Azurnoj obali, kao i u blizini belgijske, francuske i luksemburške granice.

Muller navodi i ovo: „Sporazum o saradnji, koji smo potvrdili, jeste početna tačka za obnovu Spykera kao proizvođača sportskih automobila sa čvršćim osnovama nego ikada ranije, i sa dovoljno pristupa boljim tehničkim i finansijskim resursima kako bi postigli naše ambiciozne poslovne ciljeve.”

On je rekao i da će kompanija ponuditi „hibridna rešenja u budućim modelima, ali V8 ostaje u srcu svakog Spykera u godinama koje dolaze“.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare