Sputnjik lajt efikasan u kombinaciji sa drugim vakcinama - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Sputnjik lajt efikasan u kombinaciji sa drugim vakcinama

Vakcina Sputnjik lajt pokazuje visoku efikasnost u kombinaciji sa vakcinama AstraZeneka, Sinofarm i Moderna u Argentini, saopštila je pres-služba Ruskog fonda za direktne investicije.

“Podaci koje je dobilo Ministarstvo zdravlja provincije Buenos Ajres pokazuju da je kombinovana primena preparata Sputnjik lajt sa drugim vakcinama i vakcinacija samo sa dve doze Sputnjik lajt bezbedna – ne postoje ozbiljne nuspojave, vezane za vakcinaciju. Sve kombinacije koje su korišćene tokom istraživanja su bezbedne”, navodi se u saopštenju, preneo je Sputnjik.

Trenutno, u provinciji Buenos Ajres analizirani su podaci, dobijeni nakon vakcinacije 121 dobrovoljca koji su primili sledeće kombinacije vakcina: Sputnjik lajt i AstraZeneka, zatim Sputnjik lajt i Moderna, Sputnjik lajt i Sinofarm, kao i Sputnjik lajt u kombinaciji sa Sputnjik Lajtom.

“Ruski fond za direktne investicije predložio je drugim proizvođačima partnerstvo za izvođenje zajedničkog istraživanja kombinovane primene vakcina.

Takav pristup ima najveću perspektivu za borbu protiv pandemije, uključujući nove sojeve virusa korona koji nastaju po celom svetu, rekao je direktor fonda Kiril Dmitrijev.

“Vakcina Sputnjik lajt može efikasno da se koristi u kombinaciji sa drugim vakcinama, što potvrđuju istraživanja u Argentini i drugim državama”, dodao je on.

Danas objavljeno

Nemiri u Parizu tokom predizbornog mitinga

M.

Srpska visoke predstavnike ne prihvata kao objektivne

M.

Putin: “Obratite pažnju”

M.

Ostavite komentar