“SPRIJEČITI DA BANJALUKA POSTANE DRUGI ČERNOBIL“ Iz PDP apeluju na gradske vlasti da zaustave katastrofu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

“SPRIJEČITI DA BANJALUKA POSTANE DRUGI ČERNOBIL“ Iz PDP apeluju na gradske vlasti da zaustave katastrofu

Gradski odbor Partije demokratskog progresa sa užasavanjem je primio vijest da je dio zemljišta u Poslovnoj zoni Incel u Banjaluci zagađen veoma radioaktivnim materijalima koji mogu imati devastirajuće posljedice za generacije Banjalučana.

Za opasno ulje čija litra može da uništi sav biljni i životinjski svijet prvi je pisao naš portal, ali ni nakon nekoliko objavljenih teksova konkretne reakcije nadlažnih još nema.

-Potvrđeni rezultati analiza obavljenih od strane Instituta za zaštitu i ekologiju Republike Srpske veoma jasno su potvrdili da je dio zemljišta u Banjaluci u katastrofalnom ekološkom stanju, te da posljedice po život i zdravlje naših sugrađana mogu biti dramatične – saopštili su iz ove partije.

PDP: Nisu sposobni
Dodaju da posebno boli što gradske vlasti, predvođene gradonačelnikom Igorom Radojičićem, nisu sposobne da vrate dostojanstvo građanima Banjaluke obezbjeđenjem uslova za razvoj privrede i borbu protiv siromaštva.

-Ne samo da nisu učinile ništa kako bi vratile dostojanstvo Banjalučana i ne samo da nemaju nikakvu ideju u kojem pravcu da razvijaju naš grad, nego je sad pređena i ona posljednja, crvena linija jer je za vrijeme njihovog mandata u bezbjednosnom smislu Banjaluka pretvorena u Bejrut, a u ekološko-zdravstvenom u Černobil – navode oni.


– Gradski odbor PDP traži da se gradonačelnik mane svojih zakašnjelih postpubertetskih kompleksa i skine bajkerske uniforme, da prestane sa slikanjem selfija i da konačno počne da radi posao za koji je skupo plaćen novcem siromašnih građana – navodi se u saopštenju.

Dodaju da u tom smislu, traže da odmah odgovori javnosti šta je tačno preduzeo kako bi se ova ekološka katastrofa sanirala i kako bi se smanjile štetne posljedice po zdravlje Banjalučana.

-Ako nije sposoban da to učini, mora da podnese momentalnu i bezuslovnu ostavku, jer se pokazao nedostojnim da vodi računa o bezbjednosti i zdravlju svojih sugrađana, a što mu je prvi i osnovni zadatak – navode oni.

Gradski odbor PDP će sa svoje strane da kontaktira sve relevantne međunarodne institucije i nadležna tijela koja vode računa o ovakvim ekološkim tragedijama, te će, kako navide, učiniti sve što je u njihovoj objektivnoj moći kako bismo smanjili štetu načinjenu zdravlju naših ljudi.

SrpskaInfo

Možete da nas pratit

Danas objavljeno

Bajden dolazi u Brisel na samit NATO

M.

U Srpsku stiže 25.000 ruskih vakcina

M.

Jedna osoba uhapšena u okviru istrage o stradanju Dženana Memića

M.

Ostavite komentar