25. Maja 2021.

Spriječen oružani napad na više osoba u Sarajevu

Big Portal

Kako je saopšteno iz MUP-a KS, razmjenjujući operativna saznanja dobili su informaciju o mogućem ugrožavanju života i tijela određenih osoba s područja KS. Policija je odmah krenula u akciju.

“U ulici Kurta Schorka, pronađeno je vozilo Audi A6, karavan, nacionalnih registarskih oznaka Republike Austrije, koje se dovodi u vezu sa pripremanjem izvršenja krivičnog djela. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je vozilo ukradeno u martu ove godine na području Modriče”, navode iz MUP-a KS.

Policijski službenici su nadgledali vozilo i prostor te su identifikovali osumnjičenog. On je uhapšen 24. maja u zasjedi. Riječ je o A.M. 1992. godište iz Doboja.

Policija je pretresla i stan koji je A.M. iznajmio. Pronađeno je: jedan pištolj marke “ČZ”, sa pripadajućim okvirom u kojem se nalazilo 12 metaka, jedan telefon, četiri veća PVC paketića sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu” i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa pripremanjem izvršenja krivičnog djela.

“U vozilu je pronađen jedan kanister sa zapaljivom tečnošću, dok je ličnim pretresom osumnjičenog pronađen još jedan telefon i više ključeva”, kazali su iz MUP-a KS.

A.M. se tereti za Pripremanje krivičnog djela, Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i Posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja. On će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost Tužilaštva KS.

(N1)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare