"Spremni smo na kompromis, ali ne i na poniženje" Vučić o epilogu sastanka sa Palmerom i Lajčakom - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Spremni smo na kompromis, ali ne i na poniženje” Vučić o epilogu sastanka sa Palmerom i Lajčakom

Srbija je uvijek spremna da razgovara o kompromisnom rješenju, ali nikada neće biti spremna da razgovara o bilo kakvom poniženju Srbije, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, obraćajući se građanima Srbije, kazao da želi da informiše javnost i situaciji na KiM, kao i razgovorima sa evropskim izaslanikom Miroslavom Lajčakom i američkim izaslanikom Metjuom Palmerom.

– Ti razgovori su bili korektni i ticali su se prije svega tema u budućem dijalogu – šta je to što jedni od drugih želimo. Mi i Albanci, ali i šta očekujemo od EU, kao i šta očekuju oni od nas – objasnio je on.

Vučić je kazao da je ponovio u više navrata da se Srbija ne zalaže za zamrznuti konflikt.

– Želimo naše konflikte iz prošlosti da rješavamo i da ih ne ostavljamo našoj djeci. Ali smo tražili razumijevanje za osnovne države interese Srbije i naroda, pijre svega sigurnosti našeg naroda na KiM – rekao je on.

Vučić je istakao da će dijalog biti nastavljen u veoma kratkom vremenskom periodu od danas, dodajući da je riječ o danima.

– Srbija će se odazvati pozivu u Brisel – podvukao je on.

Danas objavljeno

Američki general priznao: Za relativno malu sumu smo dobili da se Ukrajinci umjesto nas bore i ginu u ratu protiv Rusije!

M.

Lideri EU opet nesložni: Nema dogovora oko gasa

M.

Evo kako se dijele kompenzacioni i direktni mandati

Vanja A

Ostavite komentar