4. Novembra 2019.

Spremite se za vožnju u ZIMSKIM USLOVIMA: Besplatno PREKONTROLIŠITE gume, kočnice, amortizere i opremu

Big Portal

Kampanja pod nazivom “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2019” kreće u 9 časova u krugu AMD “Krajina” u Banjaluci, a trajaće do 29. novembra.

– Vozači će na pokretnom tehničkom pregledu, koji će prva tri dana kampanje biti stacioniran u krugu AMD “Krajina” u banjalučkom naselju Lazarevo, moći besplatno da prekontrolišu dubinu gazećeg sloja pneumatika, kočioni i upravljački sistem, kvalitet rashladne i kočione tečnosti u vozilu, svjetlosno-signalne uređaje, amortizere, auto-gas instalacije i neophodnu opremu koja mora da se nalazi u vozilu – objašnjavaju iz Auto-moto saveza RS.

Nakon tri dana u Banjaluci, punkt će biti prebačen u AMD “Drinić” u Driniću i dalje će svaki dan biti u drugoj opštini, a akcija se završava 29. novembra tehničkim kontrolama u Gacku i Nevesinju.

Detaljan raspored punktova u toku akcije može se naći na veb stranici AMS RS.
Cilj je da se poveća stepen ukupne bezbjednosti u saobraćaju i smanji broj saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima.

Tokom narednih mjesec dana, vozačima će biti podijeljeno i 5.000 brošura u kojima je objašnjen način vožnje u zimskim uslovima i priprema vozila za zimske uslove vožnje, koji su zajednički izradili AMS RS, Ministarstvo saobraćaja i veza RS i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS.

Radnici “Optima grupe” će vozačima u toku aktivnosti dijeliti grebalice za skidanje leda sa staklenih površina, servisne knjižice za vlasnike kontrolisanih vozila i zimsku tečnost za pranje vjetrobranskog stakla.

Kampanju podržava i Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, te Agencija za bezbjednost saobraćaja RS.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare