Spremaju se za rat? Poslije Rusa, i Amerikanci pomjeraju trupe - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Spremaju se za rat? Poslije Rusa, i Amerikanci pomjeraju trupe

Poljska je saopštila da će u tu zemlju stići dodatnih 2.500 američkih vojnika, prenose svetski mediji.

Podsećanja radi, sve veće su tenzije između Rusije i zapadnih zemalja u Ukrajini.

Dok zapadni saveznici upozoravaju da Rusija sprema invaziju, zvanična Moskva ističe da je u pitanju zapaljiva retorika zapada i da je u pitanju širenje NATO saveza na istok.

Podsećanja radi, trupe ruskog Istočnog vojnog okruga raspoređene su na udaljenosti do 10.000 kilometara u okviru provere snaga za reagovanje, izjavio je ruski ministar odbrane.

Sergej Šojgu je rekao da traje prva etapa provere i da su premeštene i jedinice avijacije i protivvazdušne odbrane, prenosi agencija RIA novosti.

Prema njegovim rečima, trupe će u okviru Jedinstvenog regionalnog sistema PVO Belorusije i Rusije uvežbavati zaštitu i odbranu državnih i vojnih objekata, kao i državne granice u vazdušnom prostoru.

Sa druge strane, svetski mediji su izvestili da je 500 tona naoružanja stiglo u Ukrajinu. Takođe, treba napomenuti da su Sjedinjene Američke Države naložile članovima porodica američkih vladinih službenika u Belorusiji da napuste tu zemlju.

Prethodno su izdale upozorenje da se ne putuje tamo zbog tenzija između Vašingtona i Rusije oko Ukrajine.

“Zbog povećanja neobičnih i zabrinjavajućih ruskih vojnih aktivnosti u blizini granice sa Ukrajinom, američki državljani koji se nalaze u Belorusiji ili planiraju da otputuju u Belorusiju treba da budu svesni da je situacija nepredvidiva i da postoji povećana tenzija u regionu”, saopštio je Stejt department, a prenosi agencija Rojters.

Danas objavljeno

Na benzinskoj pumpi snimljen pokušaj krađe vozila

M.

U selu u sjevernom dijelu Zakintosa naređena evakuacija

M.

Kit iz Sene nije preživio

M.

Ostavite komentar