3. Januara 2020.

SPREMAJU OSVETU: Zbog ubistva generala Iran prijeti Americi odmazdom

Big Portal

Iran će ostati odlučan u namjeri da se odupre Sjedinjenim Državama, rekao je danas iranski predsjednik Hasan Rohani, kao odgovor na ubistvo šefa Kudsovih snaga Kasima Sulejmanija, javila je iranska državna televizija.

– Sulejmanijevo mučeništvo će učiniti Iran odlučnijim da se oduprije američkom ekspanzionizmu i odbrani naših islamskih vrijednosti. Bez sumnje, Iran i druge zemlje koje traže slobodu u regionu će se osvetiti – rekao je Rohani, prenosi Rojters.

Ministar spoljnih poslova Irana Džavad Zarif osudio je ubistvo generala Kasema Sulejmanija, nazvavši ga američkim aktom međunarodnog terorizma, a ajatolah Ali Hamnei je zaprijetio osvetom.

– Američki akt međunarodnog terorizma, ciljanje i atentat na generala Sulejmanija izuzetno je opasna i bezumna eskalacija. SAD snose odgovornost za sve posljedice svog avanturizma – napisao je Zarif na svom Tviter nalogu, opisujući komandanta kao “najefikasniju silu u borbi protiv” Islamske države, Al Nusre i Al Kaide, prenosi TASS.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei proglasio je trodnevnu nacionalnu žalost zbog ubistva komandanta elitne jedinice Iranske revolucionarne garde.

TANJUG

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare