Sprema se prva svjetska “straight parada”, maskota Brad Pitt - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Sprema se prva svjetska “straight parada”, maskota Brad Pitt

Amerikanci će u avgustu dobiti prvu paradu heteroseksualaca, “jer su potlačeni”. I to u Bostonu, poznatom kao jednom od najbezbjednijih mjesta za LGBTQ populaciju. Događaj proslave heteroseksualnosti dogodiće se u jednom od najtolerantnijih američkih gradova prema LGBT populaciji. Za cilj ima da ismije politiku identiteta ljevice, istakao je organizator Mark…

Amerikanci će u avgustu dobiti prvu paradu heteroseksualaca, “jer su potlačeni”. I to u Bostonu, poznatom kao jednom od najbezbjednijih mjesta za LGBTQ populaciju.

Događaj proslave heteroseksualnosti dogodiće se u jednom od najtolerantnijih američkih gradova prema LGBT populaciji. Za cilj ima da ismije politiku identiteta ljevice, istakao je organizator Mark Sahadi na Fejsbuku.

– Za njih se sve vrti oko identiteta, i da li je neko žrtva ili nasilnik. Ukoliko imate status žrtve, onda imate pravo da slavite sebe i očekujete da se oni na nasilničkoj strani priklone vašim osjećanjima – naveo je Sahadi.

Pripremljena je i zastava, a glumac Brad Pitt imenovan je za maskotu.

Iako su naišli na nekoliko prepreka, organizator parade Mark Sahadi najavio je na Facebooku da je nakon podnošenja žalbe zbog diskriminacije, grad Boston “shvatio da će izgubiti parnice” i dao je dozvolu za održavanje parade.

– Imaćemo zatvorenu ulicu za nas. Ovo je naša šansa da imamo patriotsku paradu u Bostonu dok slavimo paradu heteroseksualaca – napisao je Sahadi.

Parada heteroseksualaca u Bostonu planirana je za 31. avgust ove godine. Ovim događajem, poručuju organizatori, slaviće se heteroseksualnost, ljubav prema suprotnom polu.

– Želimo toleranciju i želimo toleranciju za sve, ne samo za gej populaciju – rekao je John Hugo, jedan od organizatora, za Vašington post.

Kako LGBT akronim raste i kako su proteklih godina dodata slova “I” i “Q” za interseksualne i queer osobe, organizatori bostonske parade žele da dodaju i slovo “S” za straight, odnosno heteroseksualne osobe, dodaje Hugo.

On je najavio i da će glavni govornik biti veoma poznati homoseksuani konzervativac. Boston je dugo bio utočište LGMBQ zajednice. Država Masačusets, u kojoj je smješten Boston, prva je država koja je legalizovala istopolne brakove 2004. godine. U Bostonu je sklopljen i prvi istopolni brak u SAD.

B92

Danas objavljeno

Štajnmajer zatražio od Merkelove da nastavi sa vršenjem dužnosti

M.

Stiglo novo upozorenje: “Novi soj virusa biće zarazniji”

M.

Erdogan odustao: “Biće oprezniji”

M.

Ostavite komentar