Sprema li Srbija Prištini kontrarezoluciju? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Sprema li Srbija Prištini kontrarezoluciju?

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun najavio mogućnost kontrarezolucije Srbije, kao odgovor na prištinsku o “genocidu” Srbije.

Drecun je na TV Prva rekao da će o zakazivanju posebne sednice Skupštine Srbije na kojoj bi se donela rezolucija o zločinima Albanaca na Kosovu razgovarati s predsednicom parlamenta.

Prema njegovim rečima, na toj sednici, ako postoji mogućnost za njeno zakazivanje, razgovaralo bi se o brutalnom etničkom čišćenju koje je sprovodila i sprovodi teroristička OVK.

Osudom tog brutalno etničko čišćenja i zločina bi se, smatra Drecun, amortizovala kampanja zasnovana na brutalnim lažima koju vodi Priština.

Podsetio je da je pre nekoliko dana održana zajednička sedica Odbora za KiM i Odbora za odbranu i unutrašnje poslove posle koje je u saopštenju odbačena prištinska rezolucija za koju smatraju da je zasnovana na brutalnim lažima, da dodatno raspiruje mržnju prema srpskom narodu i da ne odgovara činjenicama.

Drecun kaže da je povodom prištinske rezolucije napisao pismo koje će potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković početkom juna u SAD predati predstavnicima Srpskog kokusa.

“Prezentovaćemo naša saznanja”, rekao je Drecun i naveo obraćanje i UN, Savetu Evrope, Evropskom parlamentu i, kako navodi, prijateljskim zemljama.

Danas objavljeno

Protivio se mjerama i vakcinaciji: Odbornik iz antivakserske stranke preminuo od korone

M.

Koliku će Kurc primati naknadu nakon povlačenja sa političke scene

M.

Pijani narodni poslanik vozilom udario tinejdžerku u Prijedoru

M.

Ostavite komentar